fbpx
Cu ce ar putea ajuta compania chineza Xiaomi faptul ca cumpara GoPro

Cu ce ar putea ajuta compania chineza Xiaomi faptul ca cumpara GoPro

GoPro Inc. a crescut cu 8,8% dupa ce s-a spus ca un producator de electronice din China, Xiaomi Corp., a pus ochii pe aceasta companie. CEO-ul Nick Woodman al GoPro a declarat ca este deschis la o intelegere.

Odata ce a fost evaluata la peste 10 miliarde de dolari, capitalizarea pe piata a GoPro a ajuns la 761 de milioane de dolari. Un cumparator ar putea influenta brandul GoPro si sa genereze profit din vanzarile de dispozitive, au afirmat analistii.

La inceputul acestui an, s-a spus ca GoPro s-a scos la vanzare. Se pare ca compania nu se descurca prea bine si doreste sa se vanda. Cu toate acestea, ceea ce este interesant este ca, potrivit unei stiri de The Information, un potential canditat pentru a cumpara GoPro este gigantul chinez in smartphone-uri, Xiaomi.

CITESTE SI:  Viitorul iPhone Apple care va fi mai gros decat cele precedente

Compania chineza este cunoscuta de multi ca producator de smartphone-uri, dar ca sa fim cinstiti, in China, aceasta s-a extins la mai mult decat smartphone-urile, cum ar fi drone, purificatoare de aer, biciclete electrice si asa mai departe, asa ca nu este ceva exagerat faptul Xiaomi vrea sa se implice in domeniul camerelor digitale/de actiune.

CITESTE SI:  De ce un sceptic al Apple Watch si-a schimbat parerea

Cu toate acestea, ramane de vazut daca tranzactia cu compania chineza va avea loc, deoarece, din ceea ce stim, Xiaomi s-ar putea doar “uita pe vitrina”, fara a cumpara nimic.

Stirea continua sa afirme ca Xiaomi a luat in considerare o oferta de cumparare, dar nu doreste sa plateasca prea mult, ceea ce ar putea indica faptul ca Xiaomi ar putea fi interesata de producatorul de camere, dar nu intr-atat incat sa plateasca prea mult pentru companie.

CITESTE SI:  Telefoanele Samsung Galaxy A8 (2018) si A8+ (2018) au fost anuntate oficial - specificatii

Nu este clar ce alta companie ar putea fi interesata de GoPro, dar daca Xiaomi o va cumpara, aceasta ar putea fi o modalitate pentru ca compania chineza sa patrunda pe piata americana, lucru la care aceasta a lucrat destul de mult timp deja.