fbpx
Cu cat s-ar putea scumpi iPhone-urile pentru americani

Cu cat s-ar putea scumpi iPhone-urile pentru americani

Apple si-ar putea vedea in curand periclitat produsul sau emblematic (iPhone-ul) de avansarea razboiului comercial al Statelor Unite cu China.

Presedintele american Donald Trump a declarat intr-un interviu luni ca iPhone-urile companiei Apple s-ar putea scumpi din acest motiv. Vorbind pentru Wall Street Journal, Donald Trump a declarat ca intentioneaza sa puna o taxa de 10% pentru marfuri in valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

Dupa cum unii dintre voi ati auzit, Statele Unite se afla in razboi comercial cu China. In functie de cum vor decurge lucrurile, americanii ar putea plati mai mult pentru un produs care a fost importat din China.

CITESTE SI:  Reparatia lui iPhone X ar putea costa 549 de dolari

Si sa recunoastem, foarte multe companii americane tind sa se indrepte catre China pentru nevoile lor de productie. De fapt, potrivit unei stiri de The Wall Street Journal, presedintele american Donald Trump a declarat ca, daca viitorul summit cu presedintele chinez Xi Jinping nu da roade, administratia sa ar putea impune o taxa de import de 10% pentru produsele din China importate de americani.

CITESTE SI:  Noua companie care ar dezvolta propriile cipuri ARM

iPhone-urile companiei Apple ar putea fi unele dintre produsele afectate. Avand in vedere cat de mult costa iPhone-urile in ziua de azi, o taxa de import de 10% ar scumpi si mai mult iPhone-urile.

In plus, probabil ca Apple nu va acoperi costurile suplimentare, asa ca va fi mai costisitor ca niciodata pentru americani sa detina un iPhone.

Asa cum a subliniat AppleInsider, Apple a reusit sa scape de aceste taxe de import, dar ramane de vazut daca va scapa si de data asta. Apple se bazeaza mult pe China pentru productia iPhone-urilor sale si se stie ca lucreaza cu companii precum Foxconn.

CITESTE SI:  De ce cel putin 5 companii aeriene au avut intarzieri ale zborurilor in Statele Unite

Cu toate acestea, Foxconn a declarat ca are de gand sa deschida fabrici de productie in Statele Unite, dar nu este clar daca acest lucru nu va costa companiile americane precum Apple mai mult decat taxa de import de 10%.