fbpx

Cu cat creste autonomia cu Google Chrome, datorita unei functii experimentale

Cu cat creste autonomia cu Google Chrome, datorita unei functii experimentale

Browserul Google Chrome are o reputatie pentru faptul ca consuma energie din acumulator in mod excesiv si reduce autonomia, mai ales daca ai tendinta de a deschide file fara sa te zgarcesti.

Vestea buna e ca compania Google din Statele Unite se gandeste sa remedieze lucrurile cu browserul sau. TheWindowsClub sustine ca o functie experimentala din browserul Chrome 86 va reduce consumul de energie prin inchiderea elementelor JavaScript nenecesare atunci cand o fila este in fundal, cum ar fi elementele care verifica pozitia de derulare.

CITESTE SI:  De ce Franta infiinteaza propria forta spatiala

Economiile pot fi semnificative in circumstantele potrivite. Conform informatiilor, Google a economisit doua ore de autonomie intr-un test cu 36 de file de fundal si cu o fila goala in prim-plan – conditii extreme.

Economiile nu au fost la fel de mari la redarea unui clip video de pe YouTube, dar functia experimentala totusi a adaugat o autonomie suplimentara de 36 de minute.

Aceasta functie experimentala a Google Chrome care creste autonomia e disponibila numai experimental in primele versiuni Chrome 86, a precizat TWC, dar poate va fi disponibila pentru toate versiunile desktop si mobile.

CITESTE SI:  Ce pret are HP Spectre 15 x360 - unul dintre primele laptopuri cu ecran AMOLED

Nu exista nicio garantie ca noua functie experimentala va fi gata pana cand noua versiune a browserului va fi gata pentru adoptarea in masa. In plus, exista posibilitatea ca functia experimentala va fi anulata.

Dar daca functia se lanseaza pana la urma, ar aborda o nemultumire comuna printre utilizatorii de laptopuri. Companiile Apple si Microsoft s-au laudat in mod regulat cu autonomia oferita de browserele lor fata de autonomia lui Google Chrome.

CITESTE SI:  De ce un angajat Apple care lucra la masini autonome a fost arestat

Chiar si cu acea functie experimentala a Google Chrome, browserele acelor companii ar putea fi peste Chrome (propriile teste ale Google arata ca autonomia Safari e peste). Dar e posibil ca decalajul va fi nesemnificativ, astfel incat alegerea browserului va fi determinata in principal de preferinte, nu de necesitate.