fbpx

Cu cat a fost amendata Apple pentru reducerea performantelor iPhone-urilor

Cu cat a fost amendata Apple pentru reducerea performantelor iPhone-urilor

Apple a raspuns la afirmatiile de la sfarsitul anului trecut conform carora compania incetinea intentionat iPhone-urile si le reducea performantele, cu scopul de a-i determina pe clienti sa cumpere modele mai noi.

Compania din Cupertino a fost acuzata ca a trimis update-uri software care reduceau performanta procesorului, ceea ce a redus performanta generala a iPhone-urilor.

Apple a recunoscut ca a procedat asa, dar din cu totul alte motive. Compania a fost data in judecata si investigata de organisme de protectie a consumatorilor.

CITESTE SI:  Pentru 60 de dolari, un tip si-a upgradat smartphone-ul Nexus 5X cu 4GB de RAM

Un astfel de organism de protectie a consumatorilor din Italia a amendat compania pentru aceasta practica. Apple a explicat atunci ca a procedat astfel pentru ca iPhone-urile cu baterii mai vechi si degradate sa nu se opreasca in mod neasteptat.

Oprirea neasteptata poate avea loc atunci cand exista o crestere a consumului de energie atunci cand procesorul lucreaza mai intens si e pus serios la munca. Uneori, bateriile vechi nu pot tine pasul cu acea crestere a consumului de energie, iar dispozitivele se opresc brusc.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa imbunatateasca asistentul virtual Siri

Compania Apple amendata a spus ca performanta iPhone-urilor a fost redusa pentru a preveni inchiderea lor din cauza unui consum de energie ridicat. Mai tarziu, Apple a intins utilizatorilor o “ramura de maslin” (in semn de pace), prin trimiterea unui update care le permite utilizatorilor sa dezactiveze reducerea performantei iPhone-urilor.

Dar acest lucru nu a multumit suficient organismul din Italia care a amendat Apple cu 10 milioane de euro pentru accelerarea procesului de inlocuire a dispozitivelor prin trimiterea de update-uri care cauzau disfunctionalitati serioase si care reduceau serios performanta iPhone-urilor.

CITESTE SI:  In ce proportie a folosit Facebook energie renerabila in 2019

Samsung a negat ca foloseste update-uri pentru a reduce performanta procesorului pe iPhone-urile sale, dar si aceasta companie a fost amendata cu 5 milioane de euro de acelasi organism din acelasi motiv.

De asemenea, Apple a fost amendata pentru ca nu le-a oferit utilizatorilor informatii clare despre cum sa-si mentina si sa-si inlocuiasca bateriile din smartphone-urile lor.