fbpx

Cu ajutorul Continuum vei putea avea o experienta de tip desktop pe smartphone-ul tau Windows 10

Windows 10 - Continuum

In timpul conferintei sale Build 2015, Microsoft tocmai a dezvaluit o noua caracteristica Windows 10 care se numeste Continuum. Aceasta caracteristica Continuum le permite smartphone-urilor care ruleaza cel mai nou sistem de operare Windows 10 al Microsoft sa se transforme in PC-uri desktop – sau cel putin ofera o experienta foarte similara cu cea desktop – atunci cand sunt conectate la ecrane mai mari.

Continuity de pe dispozitivele Apple le permite utilizatorilor sa-si poata relua lucrul de unde au ramas atunci cand se muta de la tableta la telefon, de la smartphone la desktop sau de la desktop la smartphone. Totusi, din cauza faptului ca dispozitivele Apple ruleaza sisteme de operare atat de diferite exista multe functii care nu pot fi impartasite de toate dispozitivele.

CITESTE SI:  Noul serviciu de streaming de jocuri pentru iPhone-urile si iPad-urile de la Apple

In ceea ce priveste platforma Microsoft, lucrurile stau altfel. In cadrul conferintei BUILD, Microsoft a anuntat Continuum care, spre deosebire de Continuity, iti va putea transforma smartphone-ul Windows 10 intr-un desktop. Daca dispui de un mouse, o tastatura si un monitor, le poti conecta la smartphone-ul tau Windows 10 si sa ai parte de o experienta de tip desktop.

CITESTE SI:  Cel mai nou tweet al Huawei indica faptul ca ar putea lansa un produs cu inteligenta artificiala

Smartphone-ul tau Windows 10 va fi cel care va alimenta totul. Aplicatiile se vor scala singure cu Continuum pentru a se potrivi pe ecranul de desktop, iar in unele cazuri interfata de utilizator se va putea transforma astfel incat sa functioneze mai bine cu tastatura si cu mouse-ul. Mai mult, cu Continuum pe Windows 10 vor functiona chiar si scurtaturile din tastatura pentru aplicatii ca Microsoft Word.

Datorita capabilitatii dual-screen, vei putea folosi smartphone-ul Windows 10 cu Continuum in timp ce este conectat la un monitor si sa ai pe ecrane doua chestii diferite in acelasi timp pe doua dispozitive diferite.

CITESTE SI:  Durata de viata a bateriei a lui Galaxy Note 5 este mai mare decat cea a lui Galaxy Note 4

Ramane de vazut daca dezvoltatorii de aplicatii vor profita de aceste noi functii si isi vor edita aplicatiile astfel incat acestea sa poata fi folosite in modul Continuum. Cert este ca profesionistii aflati mereu in miscare vor profita in viitor de aceasta caracteristica Continuum pentru a-si transforma smartphone-ul Windows 10 in calculator desktop.