fbpx
Cortana va ajunge pe iOS si Android, dar fara unele functii

Cortana va ajunge pe iOS si Android, dar fara unele functii

Microsoft a inclus asistentul virtual Cortana in sistemul de operare Windows Phone 8.1, iar acesta va fi integrat in sistemul de operare Windows 10 precum si in browserul Microsoft Edge. Se pare ca Microsoft se muta in directia buna, in ceea ce priveste lumea mobila.

Compania tocmai a anuntat ca asistentul virtual isi va face aparitia pe platforma Android in luna iunie cel tarziu, iar cei care detin un iPhone se vor putea bucura de Cortana mai tarziu in acest an, nu se stie cand. Acest lucru nu este de mirare pentru ca Microsoft si-a adus cele mai multe dintre servicii pe platformele iOS si Android, de-a lungul timpului.

CITESTE SI:  Facebook a colectat date despre apeluri si mesaje text de pe telefoanele Android

Spre deosebire de Windows Phone, integrarea mai profunda cu Cortana care consta in activarea vocala “Hey Cortana” si in abilitatea asistentului virtual de a efectua niste actiuni din interiorul altor aplicatii, nu va fi posibila pe sistemele terte iOS si Android. Pentru cine nu stie, Cortana este asistentul virtual al Microsoft pentru PC-urile cu Windows 10, precum si pentru smartphone-urile actuale care ruleaza sistemul de operare Windows Phone.

CITESTE SI:  CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

Microsoft spune ca aplicatia va functiona ca un companion pentru Cortana de pe PC-urile care vor rula sistemul de operare Windows 10, care se va lansa in aceasta vara. Compania va mai lansa si o aplicatie separata Phone Companion care va ajuta la conectarea iPhone-urilor, smartphone-urilor Windows Phone si Android cu orice PC care ruleaza sistemul Windows 10.

Va fi interesant de vazut daca utilizatorii de iPhone-uri si de smartphone-uri Android vor vedea cu ochi buni Cortana si daca vor instala aplicatia. In plus, vom vedea daca Siri de pe iOS va fi geloasa pe toata atentia pe care asistentul virtual al Microsoft o va primi atunci cand se va lansa.

CITESTE SI:  Un smartphone de varf Motorola cu Snapdragon 835 a fost reperat

Sa speram ca nu. Un alt lucru care trebuie luat in considerare este daca mai avem nevoie sa ramanem la smartphone-urile cu sistemul de operare Windows. Daca asistentul virtual Cortana va ajunge pe platformele iOS si Android, mai exista vreun motiv sa folosim smartphone-urile Windows?