fbpx

Coronavirusul Wuhan. Partenerul de productie al companiei Apple care sustine ca a revenit la activitatea de dinainte de epidemie

Coronavirusul Wuhan. Partenerul de productie al companiei Apple care sustine ca a revenit la activitatea de dinainte de epidemie

O noua stire de Reuters informeaza ca o anumita companie asiatica partenera de productie a Apple a revenit la nivelul de activitate de dinainte de coronavirusul Wuhan. Fondatorul acelei companii asiatice spune ca aprovizionarea cu componente pentru fabricile sale din China si Vietnam au revenit la nivelul la care au fost inainte de coronavirusul Wuhan.

Din cauza izbucnirii coronavirusului Wuhan, o multime de companii din lume, in special din China, au fost nevoite sa se inchida si sa-si suspende activitatile.

Partenerul de productie Foxconn al Apple a fost una dintre companiile afectate, dar acum, conform unei stiri de Reuters, lucrurile par sa fi revenit la normal. Stirea il citeaza pe fondatorul Foxconn, Terry Gou.

CITESTE SI:  Cateva adevaruri despre iPhone

Acesta a declarat reporterilor din orasul Taipei din Taiwan ca aprovizionarea cu componente pentru fabricile sale din China si Vietnam a revenit la normal.

Terry Gou sustine ca reluarea activitatilor partenerului de productie Foxconn al Apple le-a depasit asteptarile, dar el avertizeaza ca lanturile de aprovizionare din Japonia si Coreea de Sud sunt inca un motiv de ingrijorare pentru partenerul de productie al gigantului din Cupertino.

CITESTE SI:  Apple si Samsung iau in considerare ca urmatoarele lor smartphone-uri sa vina cu doua camere in partea din spate

Asta pentru ca atat Japonia cat si Coreea de Sud se confrunta in continuare cu coronavirusul Wuhan, in timp ce in China lucrurile par sa se fi stabilizat oarecum, tara raportand un numar mai redus de persoane infectate de coronavirusul Wuhan in ultimele zile.

Acestea fiind spuse, nu e clar ce efect va avea pentru Apple reluarea activitatilor la Foxconn. Compania taiwaneza Foxconn e cunoscuta de un timp indelungat ca fiind un partener principal de productie al companiei Apple din Statele Unite, Foxconn producand majoritatea produselor Apple.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea avea smartphone-urile Mate 20 ale Huawei

Au aparut zvonuri conform carora iPhone SE 2 ar putea fi amanat de Apple din cauza coronavirusului Wuhan. Dar nu e clar daca reluarea activitatilor la compania Foxconn ar inversa amanarea de pe urma coronavirusului. Va trebui sa asteptam si sa vedem ce se va intampla.