fbpx

Coreea de Nord se afla in spatele atacului ransomware WannaCry, spun serviciile de securitate

Coreea de Nord se afla in spatele atacului ransomware WannaCry, spun serviciile de securitate

Ramura care se ocupa de securitate cibernetica a serviciilor britanice a indicat se pare ca atacurile globale ransomware WannaCry au fost lansate din Coreea de Nord. Serviciile de securitate britanice cred ca atacul ransomware global WannaCry de luna trecuta a fost lansat de hackerii din Coreea de Nord, au spus anumite surse.

Complotul ransomware WannaCry, facut posibil datorita unui exploit al NSA care a fost publicat, a doborat calculatoare Windows din cam toata lumea, infectand peste 300.000 de PC-uri si criptand sisteme din ambele Americi, Europa, Rusia si China.

CITESTE SI:  VIDEO: Tastatura Modern Keyboard a Microsoft are un mic secret

Serviciul national de sanatate din Regatul Unit a fost se pare lovit destul de rau de acest atac ransomware WannaCry, iar spitale si cabinetele medicilor au fost offline. In plus, unele servicii nu au fost aduse in stare de functionare zile intregi dupa acel complot ransomware WannaCry.

Acum, o investigatie condusa de Centrul National de Securitate Cibernetica (NCSC), ramura care tine de securitate cibernetica a serviciilor britanice, a indicat catre grupul de hacking din Coreea de Nord, Lazarus Group, ca fiind sursa atacului ransomware WannaCry, potrivit BBC.

CITESTE SI:  Sistemul de operare care a avut cele mai multe victime ale ransomware-ului WannaCry

Companiile de securitate cibernetica au indicat anterior ca complotul ransomware WannaCry ar fi putut veni din Coreea de Nord. Un purtator de cuvant al NCSC a declarat ca organizatia nu a putut confirma si nici infirma stirile.

Lazarus Group este legat de un numar de atacuri cibernetice proeminente din ultimii ani, inclusiv de jaful cibernetic de 80 de milioane de dolari dintr-o banca din Bangladesh si de atacul din 2014 asupra Sony Pictures – care se presupune ca a fost un raspuns la un film de comedie despre liderul Kim Jong-un din Coreea de Nord.

CITESTE SI:  Cum are de gand China sa rezolve problema resturilor alimentare

Rolul conducerii din Coreea de Nord in atacul WannaCry nu este cunoscut in acest moment, dar serviciile de securitate au indicat ca cei din spatele atacului s-ar putea sa nu se fi asteptat ca ransomware-ul se va raspandi atat de rapid. Greselile din codul de programare indica spre posibilitatea ca autorii nici nu stiau in ce se baga.