fbpx
COO-ul Facebook spune ca inlaturarea criptarii ii va ajuta pe teroristi

COO-ul Facebook spune ca inlaturarea criptarii ii va ajuta pe teroristi

Criptarea poate fi vazuta ca fiind o sabie cu doua taisuri, pentru ca ii impiedica pe baietii rai sa ne spioneze si sa caute prin lucrurile noastre, dar in acelasi timp ii impiedica pe baietii buni sa descopere detalii cheie si probe in cazul infractiunilor si atentatelor teroriste, iar in functie de perspectiva ta, criptarea poate fi vazuta fie drept un lucru bun, fie un lucru rau.

COO-ul Facebook, Sherly Sandberg, se afla in mod clar in prima tabara, pentru ca acesta crede ca criptarea este un lucru bun. Vorbind pentru Desert Island Discs, COO-ul Facebook – Sherly Sandberg – a fost citat spunand ca unele caracteristici de criptare, pentru cele din WhatsApp, sunt acolo pentru un motiv si ca inlaturarea lor practic ii va ajuta pe teroristi.

CITESTE SI:  Vei avea nevoie de asta pentru a te inscrie la Facebook Messenger in viitor

Potrivit COO-ului Facebook, Sherly Sandberg, “Scopul guvernelor este sa obtina cat mai multe informatii este posibil, iar cand exista servicii de mesagerie precum WhatsApp care sunt criptate, mesajul in sine este criptat, dar nu si metadatele. Ceea ce inseamna asta este ca, atunci cand trimiti un mesaj nu stim ceea ce spune mesajul, dar stim ca m-ai contactat”.

CITESTE SI:  Honda dezvaluie prima motocicleta cu Apple CarPlay

“Daca oamenii nu mai folosesc acele servicii criptate si incep sa foloseasca servicii criptate in tari care nu-ti vor impartasi medatele, guvernul are practic mai putine informatii, nu mai multe. Asadar, cu cat tehnologia evolueaza mai mult, cu atat acestea sunt conversatii mai complicate. Suntem in conversatii stranse cu privire la aceste probleme in toata lumea”, iar COO-ul Facebook, Sherly Sandberg, mai evidentiaza de asemenea cum Facebook are peste 4500 de oameni care lucreaza non-stop pentru a-i opri pe extremisti si teroristi sa le hack-uiasca site-ul si ca mai multi vor fi angajati mai tarziu in acest an.

CITESTE SI:  De ce unii nu puteau juca Fortnite Android beta chiar daca a ajuns pe dispozitivele non-Samsung

Apelul de a decripta servicii precum WhatsApp nu este ceva nou si am vazut cum alte companii precum Apple sunt asaltate de astfel de cereri. De fapt, recent, s-a raportat ca guvernul australian vrea sa convinga Apple ca este necesar un backdoor in software-ul sau.