fbpx

Conturi Instagram au fost sparte in masa cu acelasi hack bizar

Conturi Instagram au fost sparte in masa cu acelasi hack bizar

Krista, o utilizatoare de Instagram cu peste 4500 de urmaritori pe contul sau de fitness, a observat ceva ciudat sambata seara: fusese deconectata din contul ei. Cand aceasta a incercat sa se autentifice din nou, a primit un mesaj care spunea ca numele de utilizator nu exista.

Se pare ca sute de conturi Instagram au fost sparte in masa de la inceputul acestei luni. Metoda acestor hack-uri este practic destul de similara.

Inca nu este clar in acest moment ce vulnerabilitate a fost exploatata pentru a sparge sutele de conturi Instagram, sau daca exista o stocare de date pe undeva care ajuta hackerii cu informatii de logare care sunt folosite pentru a sparge acele profile.

CITESTE SI:  De ce Twitter limiteaza numarul de conturi pe care le poti urmari pe zi

Mashable a auzit de la multi oameni ca li s-au spart conturile de Instagram in aceasta luna. Acestia au descoperit ca au fost dezautentificati fara niciun motiv.

Cand acestia incearca sa se autentifice din nou, utilizatorii Instagram descopera ca imaginea, informatiile de contact si chiar numarul de telefon asociat au fost schimbate.

CITESTE SI:  Google activeaza in mod implicit aceasta caracteristica pentru conturile Google

Imaginea de profil este adesea schimbata cu un personaj Pixar sau Disney, iar adresa de e-mail a contului spart este schimbata intr-un domeniu rusesc .ru.

Unor conturi sparte de Instagram chiar li s-a dezactivat autentificarea in doi pasi de catre acesti hackeri. Oamenii din spatele acestor spargeri nu par sa fi efectuat alte schimbari.

CITESTE SI:  Asistentul virtual Alexa poate trimite mesaje SMS acum

Acestia nu au adaugat fotografii noi – pe langa cea de profil – si nu le-au sters pe cele existente. Nenumarate reclamatii despre aceste hack-uri sunt acum raspandite pe Twitter si in comunitati ca Reddit. Instagram nu a comentat situatia inca, dar avand in vedere publicitatea negativa pe care o primeste, probabil ca investigheaza acest hack. Ramane de vazut cum va rezolva compania problema.