fbpx

Conturi asociate serviciilor de informatii ale acestei tari a eliminat Facebook

Conturi asociate serviciilor de informatii ale acestei tari a eliminat Facebook

Compania Facebook din Statele Unite a anuntat ca a destructurat o retea de conturi asociate serviciilor de informatii dintr-o anumita tara. Practic, acele conturi Facebook pretindeau ca apartin unor jurnalisti si entitati media si postau articole despre diverse subiecte.

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite a descoperit o alta retea de conturi cu legaturi cu serviciile de informatii din Rusia. Ca in cazul unei alte investigatii recente, compania americana Facebook sustine ca acele conturi pretindeau ca sunt ale unor editori sau ale unor entitati media pentru a-i insela pe jurnalisti sa scrie articole pentru ei. Reteaua sociala a dezvaluit eliminarile, sustinand ca acele conturi cu legaturi cu serviciile de informatii din Rusia au castigat in jur de 59.000 de adepti pe Facebook si 2000 pe Instagram.

CITESTE SI:  O alerta falsa de tsunami a panicat oamenii

Directorul pentru Politici pentru Securitate Cibernetica al retelei sociale Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat ca conturile in cauza cu legaturi cu serviciile de informatii din Rusia ar fi putut fi folosite si in aceleasi moduri folosite de Rusia in 2016 si ca de asta le-a eliminat.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea anunta retragerea aplicatiei iTunes, la WWDC 2019

“Desi nu am observat ca reteaua pe care am eliminat-o astazi s-a angajat in aceste eforturi sau ca a vizat alegerile din SUA din 2020, acestea sunt legate de actori asociati cu interferenta electorala din SUA din trecut”, a precizat Nathaniel Gleicher.

“Aceste conturi Facebook s-au pretins ca apartinand unor editori si cercetatori pentru a solicita articole pentru aceste site-uri web. Aceasta retea a postat in principal in limba rusa si engleza despre stiri si evenimente actuale, inclusiv protestele si alegerile electorale din Belarus, politica rusa si ucraineana, conspiratii geopolitice, relatiile Rusia-NATO, relatiile Rusiei cu tarile vecine si critici ale politicii externe a SUA, problemele socio-economice din SUA si candidatii politici americani de ambele parti ale spectrului politic”.