fbpx

Computerele incep sa dea dovada de o intuitie mai dezvoltata decat cea a oamenilor

Computerele incep sa dea dovada de o intuitie mai dezvoltata decat cea a oamenilor

Computerele ar putea in curand sa inlocuiasca intuitia umana in multe domenii, iar un nou sistem dezvoltat de MIT a aratat ca poate depasi chiar si cei mai destepti oameni.

Cercetatorii MIT au proiectat un sistem de analiza a unor volume ridicate de date prin care se doreste inlocuirea intuitiei oamenilor in cautarea tiparelor ingropate.

Computerele sunt grozave la rontait numere si cifre comparativ cu oamenii – supercomputerele chiar si mai mult, dar pot acestea in primul rand sa aleaga calea optima si sa aiba intuitie?

CITESTE SI:  O alerta falsa de tsunami a panicat oamenii

Aici devine un pic complicat, un computerele vor trebui sa examineze chiar si cele mai ridicole posibilitati, in cazul in care exista una, in timp ce oamenii sunt mult mai eficienti, avand in vedere ca noi filtram deciziile care nu au sens chiar daca sunt o posibilitate, pentru ca avem intuitie.

Acestea fiind spuse, se pare ca Inteligenta Artificiala (AI) a computerelor a experimentat un progres semnificativ, avand in vedere ca un algortim de intuitie i-a invins pe oameni in cadrul unui test de date.

CITESTE SI:  India vrea sa-i determine pe cei cu monede virtuale sa plateasca impozite

Acest nou computer de la MIT si-a aratat capabilitatile prin depasirea chiar si a celor mai destepti oameni cand a fost vorba despre analizarea unor volume mari de informatii.

Destinati sa inlocuiasca eventual intuitia umana cand vine vorba despre cautarea tiparelor ingropate, computerul Data Science Machine, asa cum este numit, a reusit sa depaseasca echipele umane in trei competitii stiintifice de date.

CITESTE SI:  De ce oamenii vor sa protesteze impotriva companiei Sony

Pe parcursul celor trei competitii, computerul Data Science Machine a avut niste intuitii care aveau o acuratete de 94%, 96% si 87%, depasind 615 dintre cele 906 de echipe participante.

Vom vedea in viitor aplicatii militare pentru asta? Probabil, dar acest pas in inteligenta artificiala este cu siguranta in directia cea buna.

Sursa: dailymail.co.uk