fbpx
Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

Guvernul din Australia a propus vineri o noua lege de securitate cibernetica pentru a forta companii tehnologice globale precum Facebook si Google sa ajute politia prin decriptarea mesajelor criptate trimise de extremisti suspecti si alti infractori.

Cand companii tehnologice precum WhatsApp au anuntat ca vor cripta mesajele trimise si primite intre utilizatori, acest lucru a sunat ca un lucru bun, mai ales pentru utilizatorii care erau ingrijorati in legatura cu securitatea, hacking-ul, interceptarea mesajelor dar si cu intimitatea, acest lucru facand spionarea lor mai dificila.

CITESTE SI:  Pentru ce a cheltuit Apple 200 de milioane de dolari recent

Din pacate, guvernele din lume nu par sa fie prea fericite in legatura cu aceste eforturi ale companiilor tehnologice si, asa cum am vazut in trecut, organele de aplicare a legii din Statele Unite au incercat sa decripteze mesaje de pe platforme precum sistemul de operare iOS al Apple.

Acum se pare ca, in Australia, s-ar putea intampla ceva similar, avand in vedere ca guvernul din Australia a propus recent o noua lege de securitate cibernetica care va forta companiile tehnologice sa decripteze mesajele la cererea organelor de aplicare a legii, potrivit unei stiri de Associated Press.

CITESTE SI:  Cum au ajuns elevii sa foloseasca castile AirPods

Premierul din Australia, Malcom Turnbull, a fost citat spunand intr-o declaratie data reporterilor ca, “Avem o problema reala, in sensul ca organele de aplicare a legii nu pot sa afle care sunt planurile teroristilor, traficantilor de droguri si ale infractorilor sexuali din cauza nivelurilor inalte de criptare. Unde putem constrange, vom constrange, dar vom avea nevoie de cooperarea companiilor tehnologice”.

CITESTE SI:  Acest iPhone a fost cel mai bine vandut in Statele Unite in primul trimestru

Ei bine, daca aceasta lege de decriptare a mesajelor va fi adoptata in Australia, ramane de vazut. Daca va fi adoptata, trebuie sa ne intrebam cum vor reactiona companii tehnologice precum Apple si Google la aceasta lege a Australiei.