fbpx
Companiile care se unesc pentru a oferi internet tuturor oamenilor din lume

Companiile care se unesc pentru a oferi internet tuturor oamenilor din lume

O serie de companii doresc sa ofere internet de inalta altitudine, mai exact din stratosfera. Astfel, intreaga lume si populatii de oameni nedeserviti vor putea primi acces la net, iar numarul internautilor fara indoiala ca ar creste astfel. Companiile respective vor colabora, dar cel mai probabil in viitor vor deveni rivale.

Compania Loon a Alphabet (Alphabet detine si Google) tocmai a primit un impuls major din partea companiilor de telecomunicatii in efortul sau de a oferi tuturor oamenilor din lume internet de inalta altitudine.

CITESTE SI:  Ce sistem monitorizeaza coronavirusul, dar mentine confidentialitatea oamenilor

Loon s-a asociat cu mai multi giganti din industrie pentru a forma HAPS Alliance, un grup dedicat promovarii utilizarii echipamentelor stratosferice pentru acces la internet.

Majoritatea aliatilor sunt companii de telecomunicatii precum Deutsche Telekom, SoftBank, Bharti Airtel, China Telecom si Telefonica, dar grupul include si o gama variata de producatori de echipamente precum Airbus, AeroVironment, Ericsson, Intelsat si Nokia.

Alianta va propune guvernelor sa adopte netul de inalta altitudine, iar acest lucru va functiona intr-un mediu de cooperare, cu specificatii si standarde comune.

CITESTE SI:  CBS incheie intreruperea pentru Dish

Scopul este in final crearea unui mesaj convingator pentru a vinde conceptul, chiar daca companiile individuale ajung sa concureze intre ele in viitor. Asta vine la aproximativ 10 luni dupa ce compania Loon a format un acord cu HAPSMobile de la SoftBank pentru a oferi internet broadband de inalta altitudine.

Ramane sa vedem daca HAPS Alliance reuseste sau nu acest lucru. Loon a primit oferte pentru a oferi internet populatiilor de oameni nedeservite din locuri precum Puerto Rico, Kenya si Peru si s-a aventurat dincolo de baloanele sale, pentru a oferi internet si prin drone.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum a speriat un atacator cibernetic o victima, prin camera de securitate conectata la internet

In multe privinte, internetul de inalta altitudine oferit pare promitator, iar HAPS Alliance va trebui sa arate ca exista o foaie de parcurs pentru tehnologia sa, nu doar un set de idei cu inteles.