Companii tehnologice gigant sprijina Apple in procesul cu Qualcomm, dar nu din motive altruiste

Companii tehnologice gigant sprijina Apple in procesul cu Qualcomm, dar nu din motive altruiste

Pana acum, poate ca ai auzit despre batalia din tribunale dintre Apple si producatorul de cipuri Qualcomm. In ciuda faptului ca au lucrat impreuna multi ani de zile, se pare ca relatia lor a ajuns pana in punctul in care nu se mai pot suporta una pe cealalta si se dau in judecata, iar Qualcomm doreste sa interzica importurile iPhone-urilor in Statele Unite.

Recent, am auzit ca unii dintre partenerii de productie ai Apple s-au intors impotriva producatorului de cipuri Qualcomm si se pare ca acestia nu sunt singuri. O stire de Reuters a dezvaluit ca multe alte companii tehnologice majore sprijina acum Apple in procesul companiei tehnologice impotriva Qualcomm.

CITESTE SI:  AI poate detecta cancerul de piele mai precis decat medicii

Potrivit stirii, acest sprijin pentru Apple in proces vine in forma unui grup de influenta care reprezinta companii tehnologice majore. Grupul, cunoscut drept Computer & Communications Industry Association, include companii tehnologice precum Google, Microsoft, Amazon, Facebook, Intel si Samsung, acestea fiind doar cateva dintre ele.

CITESTE SI:  Cum va fi noul serviciu de streaming video Disney+

Ei bine, faptul ca aceste companii tehnologice sprijina Apple in procesul impotriva Qualcomm nu este din motive altruiste, ci mai degraba se pare ca, daca companiei Apple i s-ar interzice importurile iPhone-urilor asamblate in strainatate care folosesc cipurile Intel, acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra aprovizionarii cu componente pentru telefoane, lucru care in cele din urma nu ar fi bine pentru consumatori.

Potrivit lui Ed, CEO-ul grupului, “Daca ITC ar permite acest ordin de excludere, acest lucru ar ajuta Qualcomm sa-si foloseasca puterea de monopol pentru a o folosi si mai mult impotriva companiei Apple si i-ar permite sa creasca preturile la produsele de consum. Miza de aici este cu siguranta disponibilitatea iPhone-urilor si a altor smartphone-uri la preturi mai bune”. Nu suntem siguri cat de mult va dura acest proces, dar Qualcomm a declarat recent ca spera ca va fi aranjat in afara instantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *