fbpx

Companiei Apple i s-ar putea interzice prin lege acest lucru

Companiei Apple i s-ar putea interzice prin lege acest lucru

Conform unui nou proiect de lege din Statele Unite, companiei Apple din SUA i s-ar putea interzice un anumit lucru. Nu e clar daca proiectul din SUA va fi aprobat, dar autorii proiectului par determinati.

Saptamana trecuta, s-a dezvaluit ca parlamentarii americani au propus o noua lege antitrust care ar determina compania Apple din Statele Unite sa vanda App Store.

Se pare ca aceasta nu e singura lege antitrust. Asta pentru ca a aparut si o anumita legislatie antitrust care ar putea interzice companiei Apple din SUA sa-si preinstaleze propriile aplicatii pe viitoarele dispozitive iOS.

CITESTE SI:  De ce ASUS s-ar putea sa nu mai lanseze nicio tableta

Acest lucru nu va fi valabil pentru toate aplicatiile Apple, ci doar pentru apps-urile care ar concura impotriva altor aplicatii care sunt disponibile pe App Store. Legea ar putea viza aplicatiile calendar si cele meteorologice care exista din belsug in App Store.

Ideea, probabil, e sa le ofere dezvoltatorilor terti sansa la expunere, in loc ca utilizatorii sa foloseasca aplicatiile implicite ale companiei din Cupertino, Statele Unite. Potrivit republicanului David Cicilline: “Utilizatorii pot oricand descarca celelalte aplicatii, astfel incat compania Apple sa nu-si poata valorifica dominanta pe piata pentru a-si favoriza propriile produse si servicii”.

CITESTE SI:  O greseala de coding lasa vulnerabile sute de aplicatii de mesagerie

Aceasta lege nu ar viza doar Apple, ci si alte companii tehnologice, cum ar fi Amazon care creeaza si vinde propriile produse pentru a concura cu celelalte produse vandute pe platforma.

CITESTE SI:  Un mesaj secret al Apple avertizeaza angajatii sa nu mai dezvaluie informatii secrete

Retine ca acest proiect antitrust din Statele Unite e doar o propunere in acest moment si ca inca nu a devenit lege. Adica exista posibilitatea ca proiectul de lege nu va fi aprobat in cele din urma.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca e cinstit sa i se interzica companiei Apple sa-si preinstaleze aplicatiile pe dispozitivele sale iOS?