fbpx

Compania spatiala care lanseaza primii civili in spatiu

Compania spatiala care lanseaza primii civili in spatiu

Pe la finalul acestui an, o anumita companie spatiala va transporta patru persoane in spatiu, compania spatiala catalogand aceasta misiune “prima misiune civila in spatiu din lume”. Aceasta misiune in spatiu care implica patru participanti civili are si un obiectiv caritabil.

Mai tarziu in acest an, compania spatiala privata SpaceX va lansa patru persoane private in spatiu la bordul unei nave Crew Dragon. Compania numeste viitoarea misiune, supranumita Inspiration4, “prima misiune spatiala civila din lume” si este programata sa se lanseze de la Centrul Spatial Kennedy in ultimul trimestru al anului.

CITESTE SI:  Ce fel de smartphone Galaxy S10 ieftin s-ar putea lansa anul viitor

Liderul expeditiei este fondatorul si CEO-ul Shift4 Payments, Jared Isaacman. Acesta va actiona in calitate de comandant. Unul dintre obiectivele misiunii este de a strange bani pentru o cauza nobila, pentru o institutie medicala.

In acest scop, Isaacman doneaza publicului doua dintre cele trei locuri libere, iar una dintre modalitatile de a se alatura misiunii Inspiration4 este donarea de bani la acea institutie medicala.

CITESTE SI:  Apple exporta in Europa iPhone-uri produse intr-o tara care nu e China

O alta modalitate este crearea unui Shift4Shop si impartasirea povestii pe social media. Calatoria de cateva zile in jurul Pamantului se va incheia in cele din urma pe coasta Floridei.

Toti civilii care participa la zbor vor fi instruiti de SpaceX, cursul abordand lucruri precum mecanica orbitala si modul in care se pot misca in gravitatie zero.

De asemenea, participantii civili vor fi instruiti cum sa foloseasca un costum de astronaut si cum sa raspunda in anumite scenarii. Inspiration4 este in prezent a doua misiune in spatiu privata pe care compania spatiala SpaceX a planificat-o pentru nava Crew Dragon care pana acum a transportat exclusiv astronautii NASA in spatiu catre SSI.

CITESTE SI:  De ce Facebook ar putea intenta un proces companiei Apple

Anul viitor, compania spatiala SpaceX din Statele Unite va tranporta patru astronauti comerciali, pentru cate 55 de milioane de dolari fiecare, intr-o calatorie in spatiu de 10 zile pe SSI.