fbpx

Compania spatiala care a lansat 143 de sateliti doar cu o misiune

Compania spatiala care a lansat 143 de sateliti doar cu o misiune

Conform unei noi stiri, o anumita companie spatiala a putut lansa 143 de sateliti pe orbita, doar cu o racheta, doar cu o misiune de lansare. 133 dintre acestia sunt comerciali sau guvernamentali, in timp ce restul de 10 sunt ai acelei companii spatiale. Initial, aceasta lansare a fost amanata pana cand s-au indeplinit anumite conditii.

Dupa o intarziere, SpaceX din Statele Unite a stabilit un nou record de lansare de sateliti pe orbita. Compania spatiala din Statele Unite si-a lansat misiunea Transporter-1 transportand 143 de sateliti pe orbita, inclusiv 133 de sateliti comerciali si guvernamentali si 10 Starlink.

CITESTE SI:  Legatura posibila dintre Steve Jobs si o varianta a Apple Glasses

Racheta Falcon 9 – care a gazduit Crew Dragon Demo-2 – a aterizat pe Pamant mai tarziu. Aceasta a fost prima misiune dedicata a companiei spatiale SpaceX din Statele Unite in cadrul programului sau SmallSat Rideshare.

Proiectul are scopul de a contribui la livrarea de sateliti si alte astfel de lucruri pe orbita pentru clientii care altfel nu si-ar putea permite, preturile fiind relativ reduse, adica de aproximativ 1 milion de dolari.

CITESTE SI:  Ce se cunoaste despre sunca fara carne a Impossible Foods

Satelitii Starlink sunt primii din constelatia de internet care sunt implementati pe o orbita polara, a declarat SpaceX. Desigur, misiunea confera motive de a aprecia compania spatiala SpaceX din SUA, dar aceasta misiune este importanta si pentru profiturile sale.

Pana in prezent, mare parte dintre lansarile sale s-au concentrat pe sarcini considerabil mai mari de la companiile de telecomunicatii prin satelit, de la guverne si de la alti clienti conventionali.

CITESTE SI:  Retailerul care informeaza clientii PS5 ca aceasta consola s-ar putea sa nu soseasca in ziua lansarii

Noua tendinta aduce companiei spatiale SpaceX din Statele Unite mai multi clienti si ii permite sa exploateze la capacitate maxima flota sa de rachete. Asa ca nu ar trebui sa fie surprinzator daca programul de lansare al SpaceX va fi mai aglomerat in viitor. Ce parere ai despre acest record al SpaceX?

Facebook