fbpx

Compania (nu SpaceX) care va lansa 3232 de sateliti de internet

Compania (nu SpaceX) care va lansa 3232 de sateliti de internet

O anumita companie va lansa pe orbita 3232 de sateliti de internet, urmand exemplul companiei spatiale SpaceX din Statele Unite. Din acest motiv, acea companie a cumparat 9 lansari cu rachete pentru satelitii de internet proprii. Totusi, aceasta se afla in urma companiei SpaceX a lui Elon Musk.

Amazon a cumparat noua lansari de la Boeing-Lockheed (ULA) pentru a-si trimite dispozitivele, satelitii de internet Kuiper, in spatiu. Acesta e primul acord de lansare al Amazon.

CITESTE SI:  Acest iPhone a fost cel mai bine vandut in Statele Unite in primul trimestru

Acordul implica racheta ATLAS a ULA (de la Boeing-Lockheed). Nu e clar cati sateliti vor fi lansati cu fiecare lansare, sau cat de des se vor lansa.

Amazon incearca sa construiasca o constelatie de 3232 dispozitive in spatiu pentru a oferi internet in partile izolate ale lumii. De asemenea, va servi la cresterea infrastructurii pentru platforma sa de calcul in cloud, Amazon Web Services.

Dar exista concurenta pentru Amazon. OneWeb si compania SpaceX a lui Elon Musk implementeaza, de asemenea, internet prin dispozitive orbitale. FCC sfatuieste Amazon sa lanseze macar o jumatate din reteaua sa Kuiper – aproximativ 1618 de dispozitive – pana in iulie 2026.

CITESTE SI:  Ce pedeapsa ar putea primi un fost student care a distrus zeci de PC-uri

Misiunile Atlas 5 vor permite Amazon sa indeplineasca acest obiectiv, dar s-ar putea baza si pe alte rachete. SpaceX – cu un avans important in raport cu Amazon – si-a folosit racheta Falcon 9 pentru a transporta 1355 dintre cei 12.000 de sateliti pentru reteaua sa Starlink pana acum.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Opera a renuntat la aplicatia Opera Max VPN

Iar  Telesat are de gand sa lanseze 300 de dispozitive. Cei Kuiper ai Amazon sunt proiectati pentru a se potrivi cu tipuri diferite de rachete, iar ULA ofera companiei o racheta capabila si fiabila pentru primele lansari Kuiper, conform lui Rajeev Badyal de la Amazon. Satelitii de internet Kuiper ai Amazon din Statele Unite vor orbita la o altitudine de 590-630km.