fbpx

Compania interesata sa investeasca in ARM daca ARM nu va putea fi cumparata de NVIDIA

Compania interesata sa investeasca in ARM daca ARM nu va putea fi cumparata de NVIDIA

Potrivit unei noi stiri, o anumita companie s-a declarat interesata sa investeasca in firma ARM, daca compania din urma nu va putea fi cumparata de NVIDIA, din cauza autoritatilor de reglementare. Dar compania interesata sa investeasca nu va incerca sa cumpere firma, spre deosebire de NVIDIA.

In 2020, NVIDIA din Statele Unite a anuntat ca va cumpara ARM. Cu toate acestea, acesta nu e inca un acord incheiat, deoarece autoritatile de reglementare inca nu au aprobat acordul de cumparare. De asemenea, guvernul britanic a decis sa blocheze acordul.

CITESTE SI:  Cum e stabilizatorul DJI Osmo Mobile 3 pentru smartphone-uri si ce pret are

Asta inseamna ca exista posibilitatea ca acordul de cumparare de catre NVIDIA va esua in cele din urma. Daca acest lucru se intampla, Qualcomm ar putea fi cea care va incerca sa investeasca in ARM.

Potrivit viitorului CEO al Qualcomm din Statele Unite, Cristiano Amon, Qualcomm e deschisa ideii de a investi in ARM. Dar compania sa nu ar incerca sa cumpere firma asa cum a incercat NVIDIA.

CITESTE SI:  VIDEO: Robotii pot fi hack-uiti pentru a-i spiona si ataca pe proprietari, spun cercetatorii

In schimb, daca ARM isi pastreaza independenta si se listeaza la bursa, Qualcomm va fi incantata sa investeasca in acea firma. Potrivit lui Amon: “Daca viitorul firmei e independent, cred ca alte companii din ecosistem vor fi foarte interesate sa investeasca in acea firma, inclusiv Qualcomm. Daca se desprinde de SoftBank si se va lista la bursa, cu un consortiu de companii care investesc, inclusiv clientii lor, cred ca posibilitatile sunt grozave”.

CITESTE SI:  Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Nu doar autoritatile de reglementare nu sunt sigure daca sa aprobe cumpararea ARM de catre NVIDIA. Si companii tehnologice precum Microsoft si Google si-au exprimat anterior ingrijorarea cu privire la faptul ca cumpararea acelei firme ar putea limita aprovizionarea sau ar putea creste preturile. Ce parere ai despre asta? Crezi ca acordul dintre NVIDIA si ARM va esua?