fbpx

Compania de robotica Boston Dynamics va fi vanduta de Alphabet catre SoftBank

Compania de robotica Boston Dynamics va fi vanduta de Alphabet catre SoftBank

SoftBank a anuntat ca o filiala a sa a intrat intr-un acord pentru a achizitiona compania de robotica Boston Dynamics de la Alphabet. Tranzactia se aliniaza cu investitiile conglomeratului SoftBank in tehnologiile noi si in viziunea sa de a cataliza urmatorul val de robotica smart.

Alphabet, compania parinte a Google, a anuntat decizia de a vinde compania Boston Dynamics conglomeratului japonez de tehnologie SoftBank. S-a vorbit inca de acum un an de zile ca Alphabet cauta un cumparator pentru Boston Dynamics, avand in vedere ca isi priva compania de investitii.

CITESTE SI:  In ce fel companiile tehnologice sunt diferite de monopolurile obisnuite

A gasit un cumparator in conglomeratul japonez SoftBank. De asemenea, Alphabet va preda cei trei roboti pe care Boston Dynamics i-a creat pe vremea cand era parte din familia Google.

Boston Dynamics detinuta de Alphabet a reusit sa construiasca niste roboti grozavi care sunt capabili de sarcini precum ridicarea dupa ce au cazut si care pot chiar sa sara mai sus decat un om.

CITESTE SI:  Cum au ajuns elevii sa foloseasca castile AirPods

Cu toate acestea, toate astea au fost doar munca experimentala. Firma nu a creat un produs care sa poata fi practic vandut pe piata, asa ca nu a adus bani pentru Alphabet.

Acesta a fost unul dintre marile motive pentru care compania parinte a Google a decis sa-si vanda compania catre SoftBank. “Robotica inteligenta va fi un factor cheie in urmatoarea etapa a Revolutiei Informatiei, iar Marc si echipa sa de la Boston Dynamics sunt in mod clar liderii tehnologici in domeniul robotilor dinamici avansati”, a spus Masayoshi Son, directorul executiv al companiei SoftBank.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi semafoarele viitorului dezvoltate de austrieci

Termenii intelegerii cu SoftBank nu au fost dezvaluiti. Ramane de vazut ce vor deveni Big Dog, Handle si Atlas – cei trei mari roboti Boston Dynamics ai Alphabet, odata ce aceasta intelegere este definitivata.

Facebook