fbpx
Compania de ridesharing care concediaza 3700 de angajati

Compania de ridesharing care concediaza 3700 de angajati

Din cauza coronavirusului Wuhan si a efectelor acestuia, o anumita companie de ridesharing a anuntat ca isi concedieaza 3700 de angajati cu norma intreaga, adica circa 14% din personalul sau. Acest lucru nu ar fi de mirare, tinand cont de faptul ca oamenii nu prea mai folosesc serviciile de ridesharing.

Compania de ridesharing Uber intentioneaza sa concedieze 3700 de angajati cu norma intreaga, a dezvaluit aceasta. Cei 3700 de angajati reprezinta circa 14% dintre cei 26.900 de angajati ai sai, informeaza CNBC.

CITESTE SI:  Cum poti controla aparate cu gheare din Japonia de la distanta

“Din cauza volumului nesatisfacator de calatorii si a inghetarii actuale a companiei, Uber isi reduce numarul de angajati cu circa 3700 de oameni”, precizeaza compania.

Aceasta decizie vine dupa masuri similare la Airbnb si Lyft. Acum ceva timp, Airbnb a anuntat ca va concedia 1900 de angajati, peste un sfert din forta sa de munca.

Saptamana trecuta, compania de ridesharing Lyft a concediat aproape 1000 de angajati – 17% din personalul sau. CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat ca va renunta la salariul de baza de aproximativ 1 milion de dolari pentru restul anului.

CITESTE SI:  Ce presupune criptarea end-to-end pe care a castigat-o Zoom

Desi, dupa cum mentioneaza CNBC, grosul veniturilor CEO-ului Uber vine din bonusuri si actiuni. In mod evident, cererea de calatorii a scazut din cauza coronavirusului Wuhan.

La fel ca alte companii de ridesharing, Uber a incercat sa se adapteze cu livrari de produse, dezvoltand tehnologie pentru a se asigura ca soferii si pasagerii poarta masti si asa mai departe.

CITESTE SI:  Compania uriasa ce produce cipuri de 16GB de RAM pentru smartphone-uri

De asemenea, compania a incercat sa se asigure ca soferii sai sunt inclusi in pachetul federal de stimulare din Statele Unite. Conform informatiilor, cererea de curse de ridesharing a scazut cu pana la 80%.

Intre timp, California continua procesul judecatoresc cu care sustine ca firmele de ridesharing Uber si Lyft clasifica gresit soferii. Si se pare ca Uber inca are in vedere o investitie in compania Lime.