fbpx

Compania cu un sistem AI care poate descrie imaginile mai precis decat oamenii

Compania cu un sistem AI care poate descrie imaginile mai precis decat oamenii

O anumita companie a anuntat ca cercetatorii sai au dezvoltat un sistem AI care poate descrie imaginile mai precis decat pot oamenii, ceea ce e o realizare incredibila. Iar acea companie doreste sa ofere acel sistem AI si pentru alte companii, nu il pastreaza doar pentru sine.

Descrierea unei imagini cu acuratete a fost unul dintre obiectivele ambitioase ale inteligentei artificiale. In 2016, compania Google din Statele Unite a declarat ca tehnologia sa de inteligenta artificiala poate descrie imaginile aproape la fel de precis ca oamenii, cu o precizie de 94%.

CITESTE SI:  Urmatorul cip Qualcomm va fi produs de catre Samsung [zvon]

Acum, compania Microsoft sustine ca cercetatorii sai au construit un sistem AI care e mai precis decat oamenii. Si desi aceasta e o etapa importanta, Microsoft nu pastreaza aceasta tehnologie doar pentru sine.

Compania ofera acum noul sistem AI ca parte a serviciilor cognitive ale Azure, astfel incat orice dezvoltator sa il poata introduce in aplicatiile sale.

CITESTE SI:  Functia "Explore Feed" a Facebook se lanseaza acum pentru utilizatori

De asemenea, noul sistem de inteligenta artificiala este disponibil astazi pentru cei cu anumite deficiente. Si mai tarziu in acest an, acest sistem de inteligenta artificiala de descriere a imaginilor va putea imbunatati si prezentarile PowerPoint pentru web, Windows si Mac.

De asemenea, va aparea in Word si Outlook pe platformele desktop majore. “Descrierea fotografiilor este una dintre cele mai dificile obstacole in AI”, a declarat Eric Boyd de la Azure intr-un interviu pentru Engadget.

CITESTE SI:  Ce vulnerabilitate au unele chei de securitate Titan de la Google

“Nu numai ca e vorba despre intelegerea obiectelor dintr-o scena, ci si modul in care interactioneaza si modul in care pot fi descrise”. Rafinarea descrierii de imagini cu inteligenta artificiala are beneficii pentru fiecare utilizator si poate facilita gasirea imaginilor pe motoarele de cautare. Ce parere ai despre acest sistem AI al companiei Microsoft care poate descrie imaginile mai precis decat oamenii?