fbpx

Compania cu primul centru de date cloud in Africa

Compania cu primul centru de date cloud in Africa

O importanta companie din Statele Unite a anuntat ca isi deschide primul sau centru de date cloud din Africa, o veste care poate fi doar buna pentru acest continent cu potential, dar destul de nedezvoltat. Pana acum, si alte companii de tehnologie si-au aratat interesul de a investi in acest continent, cum ar fi Microsoft, Facebook si Google.

Centrele de date cloud ale Amazon au ajuns in Africa de Sud, permitand milioanelor de oameni, companii si organizatii sa beneficieze de conectivitate accelerata si de acces viabil la tehnologia de noua generatie.

CITESTE SI:  De ce browserul Google Chrome va renunta la FTP

Amazon Web Services (AWS) se afla in Cape Town si are trei zone de disponibilitate, ceea ce inseamna ca centrele de date cloud ale Amazon sunt situate destul de departe astfel incat sa diminueze riscul unui eveniment unic care sa afecteze operatiunile generale ale serviciului.

Aceasta lansare reprezinta cea mai recenta extindere a Amazon in Africa. Compania Amazon a infiintat un centru de dezvoltare in Cape Town inca din 2004, iar in 2015 a deschis un birou AWS la Johannesburg.

CITESTE SI:  Motivul neobisnuit pentru care Microsoft a sters baza de date pentru recunoasterea faciala

In 2017, Amazon Global Network si-a stabilit prima infrastructura in Africa, lansand locatii Amazon CloudFront la Johannesburg si la Cape Town.

Africa a fost o importanta sursa de interes pentru cele mai importante companii de tehnologie din lume, existand o multime de oportunitati din infrastructura sa, in general nedezvoltata.

CITESTE SI:  Primele iPhone-uri care ar putea fi compatibile cu stylus-ul Apple Pencil

Anul trecut, Microsoft a devenit primul furnizor important de cloud care a deschis un centru de date cloud in Africa de Sud, in timp ce Facebook si Google au concurat pentru a imbunatati conectivitatea in regiune.

Aceasta activitate este o veste buna atat pentru companii cat si pentru cetatenii care s-au confruntat cu conexiuni de calitate redusa. De asemenea, aceste initiative ale companiilor tehnologice vor fi binevenite pentru gamerii din Africa.