fbpx

Compania care va crea o alternativa la cipul M1 al Apple

Compania care va crea o alternativa la cipul M1 al Apple

O anumita companie va crea propria sa alternativa la cipul Apple Silicon (M1) al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite. Si interesant e faptul ca respectiva companie nu se va baza deloc pe arhitectura ARM, spre deosebire de firma din Cupertino.

Desi procesoarele din smartphone-urile noastre au evoluat, procesorul foarte interesant din ultima perioada a fost cipul M1 (sau Apple Silicon). Acest lucru se datoreaza faptului ca amploarea companiei din Cupertino – care a dezvoltat M1 –  poate populariza cipurile bazate pe ARM.

CITESTE SI:  Creatorii Siri vor dezvalui un nou asistent vocal cu inteligenta artificiala

In mod nesurprinzator, ambitiile Apple cu M1 nu vor fi unice pe piata. Noul CEO al Qualcomm, Cristiano Amon, a oferit niste declaratii in timpul unui interviu pentru Reuters.

Conform acestuia, Qualcomm isi va construi si dezvolta propriile procesoare rivale pentru M1. Ceea ce e si mai interesant e ca compania le va construi si dezvolta fara arhitectura ARM.

CITESTE SI:  Noile smartphone-uri uimitoare Huawei Mate 30 sunt oficiale - specificatii si preturi

Tehnologia si arhitectura ARM au fost in general cele din spatele majoritatii cipurilor mobile, indiferent ca aceste cipuri mobile au apartinut de Qualcomm, Apple, MediaTek, Huawei sau Samsung.

Asa ca e interesant faptul ca Qualcomm din Statele Unite isi va crea propriile cipuri fara arhitectura ARM. Amon a explicat acest lucru: “Obiectivul nostru era performanta de varf pentru un dispozitiv alimentat de un acumulator. Daca ARM, cu care colaboram de ani de zile, dezvolta in cele din urma un procesor mai performant decat putem construi noi, atunci putem in orice moment licentia procesorul de la ARM”.

CITESTE SI:  Netflix are mai multi abonati decat abonatii la cablu TV din Statele Unite

Qualcomm din Statele Unite a cumparat recent o companie numita Nuvia, un startup fondat de fosti angajati Apple care au lucrat anterior la M1. Asa ca Qualcomm nu duce lipsa de experienta in domeniu.