fbpx

Compania care va aduce 4G LTE pe Luna

Compania care va aduce 4G LTE pe Luna

Agentia spatiala americana a anuntat ca i-a acordat unei companii un contract de milioane de dolari. Practic, acea agentie a apelat la acea companie pentru a-i construi pe Luna o retea 4G LTE menita sa faciliteze comunicatiile pentru viitoarea aselenizare care va avea loc in 2024.

Cand agentia spatiala NASA din Statele Unite va reveni pe Luna in 2024, va avea nevoie de o modalitate eficienta si fiabila pentru ca astronautii sa poata comunica intre ei.

CITESTE SI:  La ce foloseste aplicatia pentru cupluri a Facebook, Tuned

Asa ca agentia spatiala americana a apelat la Nokia pentru asta. In aceasta saptamana, agentia spatiala americana a declarat ca va oferi companiei Nokia 14,1 milioane de dolari pentru a construi o retea celulara 4G LTE pe Luna.

Administratorul asociat al agentiei spatiale americane, James Reuter, a declarat ca serviciul celular United Press International 4G LTE de pe Luna ar putea permite comunicarea dintre habitatele de pe Luna si astronatii de pe acest satelit natural.

CITESTE SI:  Jocul clasic Snake a fost lansat oficial pentru Android, iOS si Windows Phone

De asemenea, ar permite comunicarea cu naveta spatiala. “Cu aceasta finantare, Nokia din Finlanda va analiza modul in care tehnologia terestra 4G LTE poate fi modificata pentru mediul de pe Luna pentru a facilita comunicatiile fiabile si performante”, a declarat Reuter.

Acest contract apartine de un fond de 370 de milioane de dolari pentru misiunea Artemis, fond anuntat de agentia spatiala NASA in aceasta saptamana.

CITESTE SI:  De ce reteaua sociala Google+ pentru consumatorii obisnuiti va fi inchisa

Cam toti acesti bani au fost directionati catre companii precum SpaceX si United Launch Alliance. Aceasta nu e prima incercare a companiei finlandeze Nokia de a aduce tehnologia 4G LTE pe Luna.

In 2018, compania din Finlanda s-a asociat cu compania spatiala germana PTScientists si cu operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone pentru o misiune de revenire la locul unde a aselenizat Apollo 17 si de construi acolo o retea 4G LTE.

Facebook