fbpx
Compania care renunta sa mai produca ecrane LCD

Compania care renunta sa mai produca ecrane LCD

O importanta companie va renunta sa mai produca ecrane LCD, in China si in Coreea de Sud, incepand chiar cu sfarsitul acestui an. Acea companie se va concentra in schimb pe o alta tehnologie de display si are motive pentru asta. Chiar a anuntat acum ceva timp o investitie de 11 de miliarde in noua tehnologie de display.

Samsung Display va inceta sa produca ecrane LCD in China si Coreea de Sud pana la sfarsitul acestui an, cu scopul de a se concentra asupra noii generatii de ecrane “quantum dot” (QD), informeaza Reuters.

CITESTE SI:  Cat de bun e noul Mac Pro al Apple ca razatoare de cascaval

Toate comenzile de ecrane LCD plasate inainte de sfarsitul anului vor fi onorate de companie. Samsung si-a dezvaluit planurile pentru noua tehnologie “quantum dot” anul trecut cand a anuntat o investitie de 11 miliarde de dolari intr-o fabrica capabila sa produca ecrane TV adevarate QLED care se auto-lumineaza.

In mod traditional, tehnologia quantum dot LCD obisnuita pune iluminare LED in spatele unui filtru (asa ca displayul nu e pe masura TV-urilor OLED ale companiei LG).

CITESTE SI:  Compania care a creat primul cip pe 2nm din lume

Dar o cercetare de la sfarsitul anului 2019 ar putea atenua unele nereguli de dezvoltare, cum ar fi arderea displayului. Viitoarea tehnologie “quantum dot” a companiei Samsung se bazeaza in schimb pe fosfura de indiu in loc de cadmiu toxic si are o durata de viata de pana la un milion de ore.

Investitia de miliarde de dolari a companiei va avea loc pe parcursul a cinci ani, iar Samsung isi va transforma una dintre fabricile Samsung LCD existente din Coreea de Sud intr-un spatiu pentru a produce in masa aceste ecrane “quantum dot”.

CITESTE SI:  Lenovo Phab Plus este un smartphone de 6,8 inch

Scaderea cererii de produse LCD si o supraabundenta a ofertei de productie inseamna ca Samsung cauta, in mod evident, noi cai, astfel incat compania Samsung sa renunte la tehnologia LCD veche incercata si testata de-a lungul anilor si sa opteze pentru ecranele quantum dot care pot oferi unghiuri mai largi de vizualizare.