fbpx

Compania care lanseaza un smartphone cu camera de 108MP

Compania care lanseaza un smartphone cu camera de 108MP

O companie ar putea lansa destul de curand un smartphone cu o camera cu rezolutie de 108MP. Ei bine, acea companie a dezvaluit senzorul in cauza. Incepem sa vedem ca senzorii de camera de 48MP sunt un lucru obisnuit, dar respectiva companie va veni cu un senzor nou care vine cu si mai multi megapixeli.

S-au gasit dovezi ca compania sud-coreeana Samsung lucreaza la o camera de 108MP pentru smartphone-uri, prima din industrie care trece de 100MP. Compania Samsung a lucrat cu Xiaomi pentru a crea noul senzor – care se numeste ISOCELL Bright HMX.

CITESTE SI:  De ce cofondatorii Instagram ar fi demisionat de la Facebook

In ziua de azi, cand performanta de pe smartphone-uri incepe sa para similara, una dintre principalele diferente pe care mizeaza producatorii are legatura cu camera.

De fapt, se pare ca Samsung ar putea ajunge in varf in acest domeniu prin lansarea unei camere de 108MP pe smartphone-uri. Asta conform unei demontari a aplicatiei Samsung Camera gasita in One UI 2.0.

CITESTE SI:  Sony dezvaluie o noua tableta e-paper gigantica

Acolo, s-au gasit unele dovezi care indicau suport pentru fotografii cu o rezolutie de 12.000 x 9000 pixeli, adica o rezolutie de circa 108MP. Acest lucru nu ar fi o surpriza daca ar fi adevarat.

Asta pentru ca, mai devreme in acest an, s-a dezvaluit ca compania Samsung lucra la un senzor de 108MP, ceea ce inseamna ca era doar o chestiune de timp pana ce se lansa pe unul dintre smartphone-urile Samsung.

CITESTE SI:  Facebook isi deschide platforma Internet.org pentru dezvoltatori

Acestea fiind spuse, 108MP pare a fi o rezolutie prea mare pentru smartphone-uri, avand in vedere ca majoritatea fotografiilor sunt incarcate pe social media si sunt compresate acolo.

Dar este totusi o faza impresionanta a tehnologiei. Nu e clar ce smartphone va integra acea camera de 108MP, dar exista mari sanse ca aceasta va debuta in telefonul Galaxy S11 de anul viitor al companiei Samsung din Coreea de Sud.