fbpx

Compania care acum poate vinde cipuri 4G catre Huawei

Compania care acum poate vinde cipuri 4G catre Huawei

In acest moment, exista o interdictie comerciala asupra companiei Huawei din China din partea SUA. Din acest motiv, firmele din SUA nu au voie sa vanda tehnologie companiei chinezesti fara permisiune. Cu toate acestea, o anumita companie din SUA are acum permisiunea de a-i vinde cipuri 4G de smartphone.

SUA relaxeaza interdictia asupra Huawei din China. Astfel, firma chineza poate cumpara tehnologie din Statele Unite. Qualcomm a confirmat pentru publicatia Reuters ca are permisiunea guvernului SUA de a vinde cipuri 4G de smartphone catre Huawei.

CITESTE SI:  Ce farsa a aparut pe Instagram si ce zice Instagram despre asta

Qualcomm din SUA nu a dezvaluit ce cipuri 4G au fost permise, dar natura 4G indica faptul ca acestea nu sunt modemuri 5G sau procesoare echipate cu 5G.

Pana la interdictia comerciala, compania din China isi folosea procesoarele Kirin interne pentru smartphone-urile sale de ultima generatie (Mate 40 inca le utilizeaza) si Qualcomm Snapdragon pentru telefoanele inteligente de buget.

CITESTE SI:  HTC One X9 a fost dezvaluit oficial

Qualcomm a dorit permisiunea de a continua sa vanda acele cipuri 4G, pe motiv ca rivalii non-americani vor umple golul rezultat. Divizia de smartphone-uri a Huawei din China e inca afectata, chiar si cu cipurile 4G vandute de Qualcomm din SUA.

Avand acces limitat la cipuri straine si un deficit de productie de procesoare chinezesti de ultima generatie, compania din China ar putea fi nevoita sa-si reduca radical activitatea mobila.

CITESTE SI:  Adidasii Nike care se strang singuri la siret sunt din nou la vanzare

Chiar s-a speculat ca Huawei din China isi va vinde brandul Honor de smartphone-uri de buget. Exceptii precum cea a Qualcomm ar putea mentine businessul de smartphone-uri al Huawei in activitate, macar pentru o perioada. Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca compania din China va reusi sa se redreseze?