fbpx

Compania care a surclasat Intel la procesoare desktop

Compania care a surclasat Intel la procesoare desktop

Conform unor noi informatii de la cei de la PassMark, o anumita companie a surclasat in sfarsit Intel in ceea ce priveste cota de piata a procesoarelor desktop. Cu toate acestea, compania Intel din Statele Unite e inca lider in privinta procesoarelor destinate laptopurilor.

De ani de zile, companiile AMD si Intel din Statele Unite au concurat in materie de procesoare, dar parea ca AMD nu va reusi sa surclaseze cealalt producator la cota de piata.

CITESTE SI:  Cum permite Google Chrome celor cu deficiente de vedere sa foloseasca site-urile web mai bine

Cu toate acestea, nu a fost cazul in ultimii ani, pentru ca procesoarele Ryzen de la AMD au avut tractiune printre utilizatori, fiind mai convenabile in ceea ce priveste raportul calitate-pret in comparatie cu cele Intel.

Astfel ca, potrivit celor de la PassMark, ei estimeaza ca pentru prima data AMD a surclasat Intel in ceea ce priveste cota de piata pentru procesoarele desktop.

Graficele de pe site-ul web prezinta un model interesant in care, din 2006 pana in 2018, decalajul dintre companiile din Statele Unite a fost enorm, dar AMD a redus decalajul.

CITESTE SI:  Asa ar arata o tastatura mecanica externa de la Apple

Celalalt producator inca domina piata de cipuri pentru laptopuri si pentru servere, dar este totusi un progres uimitor de la AMD. Ultima perioada s-a dovedit a fi de foc pentru Intel, deoarece acest producator din Statele Unite a fost nevoit sa-si vanda businessul de modemuri catre Apple.

De asemenea, compania Apple din Cupertino apeleaza la propriile sale cipuri personalizate, ceea ce inseamna mai putine comenzi de la acel producator.

CITESTE SI:  Asta a lansat China pentru prima data pe orbita in istoria sa

De asemenea, se speculeaza ca si Microsoft are in vedere ceva similar. Asta nu inseamna ca businessul de procesoare desktop al acestei companii e neglijabil, doar ca aceasta va trebui sa-si intensifice munca pentru a avea o pozitie fruntasa. Ce parere ai despre faptul ca AMD a surclasat Intel in ceea ce priveste procesoarele desktop?

Facebook