fbpx

Compania care a creat SSD-ul portabil de 8TB

Compania care a creat SSD-ul portabil de 8TB

Daca esti in cautarea unui SSD portabil, atunci poate ca ai aflat ca majoritatea au cel mult 2TB spatiu de stocare. Cele de 4TB exista, dar sunt destul de putine. Dar mai nou a aparut un SSD portabil de 8TB, compania creatoare prezentandu-l la evenimentul CES 2020. Viteza de transfer a acestui Solid State Drive e de 20Gbps, iar compania care l-a dezvaluit e SanDisk.

De o vreme, unul dintre motivele pentru care hard disk-urile au fost favorizate fata de SSD-uri este faptul ca Solid State Drive-urile aveau capacitati de stocare mai reduse si erau mai scumpe.

CITESTE SI:  Ce functie s-ar putea sa nu mai aiba iPhone-urile din 2019 si de ce

Asta pentru ca, la inceputurile SSD-urilor, acestea aveau capacitati mai reduse decat aveau hard disk-urile, ceea ce inseamna ca erau mai putin ideale daca aveai multe date de stocat.

In plus, preturile Solid State Drive-urilor erau mult mai ridicate. Cu toate acestea, in ziua de azi incepem sa vedem Solid State Drive-uri cu mai mult spatiu de stocare.

Insa, daca doresti si mai mult spatiu de stocare, afla ca cei de la compania SanDisk ar putea avea ceva ce te-ar interesa. La CES 2020, compania SanDisk a dezvaluit un prototip de SSD portabil care vine cu un spatiu de stocare urias de 8TB.

CITESTE SI:  Asa ar arata smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold 2

Compania SanDisk spune ca acesta va fi SSD-ul portabil de buzunar de cea mai mare capacitate si cu transfer SuperSpeed USB de 20Gbps. Detaliile despre performanta si caracteristicile acestui Solid State Drive portabil de 8TB nu sunt clare.

Dar avand in vedere ca acesta e la stadiul de prototip de 8TB, asta inseamna ca, daca si cand compania SanDisk il va lansa, versiunea finala ar putea fi diferita de acest prototip de 8TB al SanDisk.

CITESTE SI:  Steve Wozniak de la Apple si-a creat propria universitate online

Nu e clar cand intentioneaza compania SanDisk sa lanseze acest SSD portabil de 8TB pentru publicul larg. Dar chiar si avand in vedere cat de ieftine sunt Solid State Drive-urile in ziua de azi fata de cum erau in trecut, ne imaginam ca un SSD de 8TB al companiei SanDisk care mai e si portabil nu va fi deloc ieftin.