fbpx

Compania americana scutita de un impozit de 250 de milioane de euro in UE

Compania americana scutita de un impozit de 250 de milioane de euro in UE

O anumita companie din Statele Unite a fost subiectul unui proiect de lege din UE, proiect de lege care incerca sa oblige acea firma din SUA sa plateasca un impozit de 250 de milioane de euro. Din fericire pentru respectiva companie americana, o curte de justitie europeana a scutit-o de acel impozit.

Amazon a izbandit intr-un proces cu UE dupa ce Comisia Europeana a incercat sa oblige Amazon din Statele Unite sa achite un impozit de 250 de milioane de euro printr-un proiect de lege din 2017, relateaza WSJ.

CITESTE SI:  De ce HomePod mini ar veni cu cipul U1

Dupa o decizie similara in favoarea Apple din Cupertino, Statele Unite, noua hotarare este un nou esec pentru UE in incercarea sa de a obliga companiile tehnologice americane sa plateasca noi impozite.

Desi cazul Apple s-a focusat pe niste stimulente din partea Irlandei, Amazon a fost criticata in UE pentru utilizarea unei companii cu sediul in Luxemburg.

Din 2006 pana in 2014, Amazon a achitat o redeventa semnificativa la aceasta companie, reducandu-si astfel venitul sau impozabil. Comisia Europeana a acuzat ca firma americana Amazon a crescut in mod nefiresc acea redeventa pentru a-si reduce impozitele (intre timp, firma americana a adoptat o noua structura fiscala).

CITESTE SI:  De ce sa cumperi un Microsoft Surface Pro 7 si nu un Apple MacBook Pro

Cu toate acestea, conform Amazon din SUA, decizia continea “inexactitati metodologice”, iar platile erau legale in conformitate cu regulamentele internationale.

A doua cea mai inalta curte de justitie a UE a fost de acord, hotarand ca cele intreprinse de compania americana nu-i confera acesteia un avantaj fata de alte firme.

CITESTE SI:  Platforma in care streamerii si spectatorii vor participa impreuna la jocuri

Nu e inca clar daca Comisia Europeana va contesta decizia ca firma americana americana sa fie scutita de impozitul de 250 de milioane de euro in UE. Sub conducerea Comisiei Europene conduse de vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, UE a incercat sa revendice noi impozite din veniturile incredibile generate de Amazon, Apple, Google si alte companii americane.