Common Networks strange 7 milioane de dolari pentru a aduce internet de mare viteza in suburbiile Statelor Unite

Common Networks strange 7 milioane de dolari pentru a aduce internet de mare viteza in suburbiile Statelor Unite

Ai crede ca daca locuiesti in statul american California care da pe afara de tehnologie, acest lucru ar garanta ca primesti acces la internet de mare viteza. Ei bine, mai gandeste-te, unele zone suburbane precum Alameda inca au conectivitate la internet de viteza redusa la costuri mari.

Compania de internet Common Networks incearca sa rezolva acea problema, iar acum a anuntat o finantare de 7 milioane de dolari intr-o runda condusa de compania de investitii Eclipse Ventures.

“Orasele au densitatea populatiei care permite ca tehnologiile precum fibra optica si cablurile de inalta viteza sa fie fezabile”, a scris fondatorul si CEO-ul companiei de internet Common Networks care a obtinut o finantare de 7 milioane de dolari, Zach Brock, intr-un email catre o publicatie de stiri din tehnologie.

CITESTE SI:  Samsung poate acum sa-si testeze masinile fara sofer in California

“In suburbii, lansarea fibrei optice in locuinte a esuat pentru ca nu este eficient din punct de vedere al costului sa amenajezi noi linii pentru fiecare casa”. Compania de internet Common Networks din San Francisco, care a obtinut o finantare de 7 milioane de dolari, opereaza propriile puncte conectate la fibra optica in East Bay prin conectarea direct la furnizorii de internet.

“Datorita naturii distribuite a sistemului nostru, nu avem nevoie de un centru de date foarte scump pentru a rula tot traficul clientilor”, a scris Brock de la Common Networks. “In schimb, operam un numar de puncte bogate mai putin scumpe”.

CITESTE SI:  Sistemul de operare Windows 10 a fost terminat

Common Networks, care a obtinut o finantare de 7 milioane de dolari, opereaza in prezent in Alameda si sustine ca isi ofera serviciile pentru 1000 de clienti. Costul de 50 de dolari pe luna include un router si un punct de acces WiFi, totalul costului anual fiind de 600 de dolari.

Serviciul companiei de internet Common Networks cu 7 milioane de dolari finantare se compara cu cel al Webpass care ofera internet de mare viteza pentru 500 de dolari pe an. Potrivit lui Brock, serviciile Webpass sunt grozave daca locuiesti intr-un apartament nou si mare intr-un oras, dar nu intr-o casa din suburbii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *