Comisia Europeana spune ca va adopta legile pentru discursul instigator la ura daca Facebook, Google si altele nu il suprima

Comisia Europeana spune ca va adopta legile pentru discursul instigator la ura daca Facebook, Google si altele nu il suprima

Comisia Europeana solicita inca o data companiilor Facebook, Google si Twitter si altor companii web sa lupte impotriva discursurilor motivate de ura si celor care incurajeaza violenta si terorismul, dar de aceasta data duce lucrurile la un alt nivel.

Comisia Europeana a emis instructiuni pentru ca companiile web precum Facebook si Google si sa le urmeze si le avertizeaza pe companii ca, in cazul in care nu se conformeaza, poate adopta legile.

Iar aceste legi ale Comisiei Europene ar putea duce, desigur, la niste amenzi enorme. Exista o serie de indicatii pana acum. Comisia Europeana recomanda ca Facebook si Google sa desemneze un punct de contact dedicat pe care autoritatile de aplicare a legii sa il poata contacta atunci cand se descopera continut ilegal si discursuri de ura.

CITESTE SI:  Japonia ar putea lansa un serviciu de masini fara sofer in Tokio peste scurt timp

Aceasta doreste ca companiile web sa permita unor terte parti cu expertiza specifica in identificarea continutului ilegal sa vina si sa monitorizeze posibile postari ilegale.

CITESTE SI:  De ce a picat sistemul de urmarire prin dispozitive puse pe gleznele arestatilor in Olanda

Si solicita companiilor Facebook si Google sa investeasca in tehnologii care pot detecta in mod automat postari potential ilegale. De asemenea, Comisia Europeana ar dori ca companiile sa depuna mai multe eforturi pentru a impiedica repostarea continutului ilegal si a discursului de ura dupa ce acesta a fost eliminat.

Comisia Europeana spune ca este necesar sa se stabileasca un interval de timp pentru a determina cat de repede este eliminat discursul de ura odata ce a fost descoperit.

CITESTE SI:  Apple isi va aduce probabil cele 250 de miliarde de dolari in Statele Unite

Facebook si Google ar trebui sa emita indicatii publice, spune Comisia Europeana, astfel incat utilizatorii sa stie cum sunt tratate cererile de eliminare si ce fel de continut este eliminat.

Suna ca fiind prea mult, dar totul se reduce in mare parte la asta: Facebook si Google ar trebui sa elimine mai repede discursurile de ura si sa investeasca in instrumente si angajati pentru ca acest lucru sa se intample.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *