fbpx

Coincheck le va restitui banii clientilor afectati de furtul de 400 de milioane de dolari in moneda virtuala NEM

Coincheck le va restitui banii clientilor afectati de furtul de 400 de milioane de dolari in moneda virtuala NEM

Bursa japoneza de monede virtuale Coincheck a declarat ca va folosi propriul capital pentru a-i compensa pe clientii care au pierdut bani in urma furtului de 400 de milioane de dolari. Compania din Tokio le va restitui banii tuturor celor 260.000 de clienti afectati de furtul NEM, la o rata de 0,82 dolari americani.

Pe masura ce monedele virtuale devin populare, hack-urile care vizeaza bursele populare si platformele de tranzactionare cresc si ele. S-a raportat luna trecuta ca una dintre cele mai mari burse de monede virtuale din Japonia – Coincheck – a fost hack-uita.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea continua sa foloseasca displayurile OLED scumpe ale Samsung pentru iPhone-urile sale

Hack-ul a avut drept rezultat un furt al monedei virtuale NEM in valoare de 400 de milioane de dolari. Coincheck a confirmat ca va restitui banii clientilor care au fost afectati de hack.

Coincheck a confirmat ca banii clientilor au fost furati din platforma deorece monedele virtuale NEM in valoare de 400 de milioane de dolari erau pastrate intr-un portofel fierbinte. Un portofel rece nu este conectat la internet, ceea ce ingreuneaza hackerilor furtul.

CITESTE SI:  La asta va renunta browserul Edge al Microsoft dupa 2020

Un portofel fierbinte este exact opusul si, din moment ce criptomoneda NEM era pastrata in portofelul fierbinte, iar pentru ca companiei Coincheck ii era greu sa gestioneze portofelul rece, criptomoneda a fost furata in urma hack-ului.

Compania a confirmat ca va folosi propriul capital pentru a le restitui banii clientilor afectati de acest furt de 400 de milioane de dolari. Bursa are de gand sa le ofere tuturor celor 260.000 de clienti afectati de hack-ul NEM 88.549 de yeni sau 0,82 dolari pentru fiecare criptomoneda NEM.

CITESTE SI:  Valve respiratorii care costa 1 dolar. Cum le produc in masa niste voluntari

Coincheck a confirmat anterior ca au fost furate 523 de milioane de monede virtuale in urma acestui hack. “Momentul rambursarii este in prezent analizat”, a spus compania intr-o declaratie.

Facebook