fbpx

Coinbase ofera datele a 13.000 de comercianti Bitcoin catre IRS

Coinbase ofera datele a 13.000 de comercianti Bitcoin catre IRS

Coinbase a spus in luna februarie clientilor sai ca intentioneaza sa se conformeze unui ordin judecatoresc si sa ofere IRS datele a aproximativ 13.000 de comercianti de moneda virtuala Bitcoin in termen de 21 de zile.

Agentia de Administrare Fiscala din Statele Unite (IRS) a solicitat in noiembrie 2016 companiei Coinbase (o bursa de monede virtuale populara din San Francisco) datele tuturor comerciantilor sai care au cumparat Bitcoin in perioada 2013-2015.

IRS a dorit sa-i gaseasca pe comerciantii Bitcoin care au evitat taxele pentru monede virtuale. Coinbase a depus mari eforturi pentru a combate solicitarea, dar in cele din urma a trebuit sa se conformeze atunci cand un tribunal din San Francisco a decis in noiembrie 2017 ca bursa trebuie sa predea datele de identificare a peste 13.000 de comercianti Bitcoin celor de la IRS.

CITESTE SI:  De ce tabletele ieftine ale Walmart sunt mai bune decat cele ale Amazon

Coinbase i-a informat pe toti clientii afectati prin e-mail ca va respecta aceasta hotarare judecatoreasca si va furniza IRS informatiile cu privire la peste 13.000 de comercianti monedei virtuale Bitcoin in termen de 21 de zile.

CITESTE SI:  Preturile pentru camionul electric Semi al Tesla au fost anuntate

O instanta din San Francisco a decis in noiembrie anul trecut ca bursa Coinbase trebuie sa predea IRS datele de identificare pentru toti comerciantii monedei virtuale Bitcoin care au efectuat tranzactii digitale in numerar de peste 20.000 de dolari prin conturile lor intr-un singur an intre 2013 si 2015.

Datele pe care le va oferi includ numele, datele de nastere, ID-urile contribuabililor, adresele si inregistrarile tranzactiilor din 2013 – 2015. Bursa de monede virtuale mentioneaza, de asemenea, pe site-ul sau ca: “Coinbase a luptat cu aceasta solicitare in instanta, in efortul de a-si proteja clientii si industria de intruziunile nejustificate din partea guvernului”.

CITESTE SI:  Cate monitoare externe 6K poate suporta laptopul MacBook Pro de 16 inci

Cu toate acestea, aceste eforturi ale Coinbase au fost in zadar, iar IRS va primi datele comerciantilor monedei virtuale Bitcoin. Ramane de vazut ce va decide Agentia de Administrare Fiscala cu ele, aceasta fiind o alta poveste.