Cofondatorul Microsoft prezinta cel mai mare avion din lume

Cofondatorul Microsoft prezinta cel mai mare avion din lume

Poate ca Paul Allen nu este la fel de popular ca Bill Gates, dar acesta este totusi cofondatorul Microsoft si un miliardar de buna credinta din Sillicon Valley. La fel ca multi miliardari din Sillicon Valley, acesta are un proiect la care tine, proiect pe care Allen l-a dezvaluit in sfarsit pentru prima oara.

Este vorba despre cel mai mare avion din lume. Cofondatorul Paul Allen al Microsoft si-a impartasit prima data viziunea sa pentru Stratolaunch in anul 2011. Se presupunea ca cel mai mare avion din lume trebuia sa intre intr-un test de zbor anul trecut, dar asta nu s-a intamplat.

CITESTE SI:  Ce aeroport din Singapore ar putea gasi pasagerii intarziati folosind recunoasterea faciala

Inginerul aerospatial Burt Rutan si echipa sa au lucrat din greu pentru a alcatui si monta avionul gigant. Chiar daca pana acum nu a fost efectuat niciun test de zbor, imagini la inalta rezolutie ale proiectului din exteriorul hangarului au fost lansate pentru prima data.

Este un proiect masiv cu o anvergura a aripilor de aproape 87 de metri. Avionul cofondatorului Paul Allen al Microsoft este propulsat de sase motoare cu reactie 747, are 26 de roti si poate duce 113.398 de litri de combustibil.

Avionul are nevoie de 3657 de metri doar pentru a decola. Cofondatorul Paul Allen al Microsoft nu a construit cel mai mare avion din lume doar pentru a se lauda. Acesta este destinat pentru zboruri pe orbita joasa a Pamantului pentru lansarea de rachete in spatiu.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum ii protejeaza Verizon pe cei care folosesc WiFi-ul public

Aceste rachete vor duce sateliti mici pe orbita care cantaresc pana in 453 de kilograme. Stratolaunch trebuie sa atinga altitudinea de 10.668 de metri inainte ca racheta, care va fi atasata de avion, sa poata decola de acolo.

Dar asta nu e tot. Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, spera ca eventual sa poata folosi aeronava pentru a trimite misiuni cu echipaj uman in spatiu la un cost mai mic decat suma pe care o plateste NASA rusilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *