fbpx

Codie – jucaria care ii invata programare pe copii

Codie - jucaria care ii invata programare pe copii

Compania ungureasca Codie a lansat o campanie de strangere de fonduri pe Indiegogo pentru jucaria sa robotica care ii invata pe copii programare. Avand in vedere ca peste o treime din telul de finantare al Codie a fost indeplinit in numai doua zile, exista sanse mari ca aceasta campanie va ajunge la 70.000 de dolari mai devreme decat se astepta. Vedeta campaniei Codie este un robot acoperit cu lemn pe care copiii il pot ghida printr-o aplicatie companion de programare.

CITESTE SI:  Ce joc video poti juca in Minecraft

Companiile se straduiesc din ce in ce mai mult sa-i invete pe cei mici programare. Este de inteles, luand in considerare ca exista o nevoie de programatori mai mare decat numarul de programatori care exista la ora actuala. In plus, in viitor, aceasta va creste din ce in ce mai mult odata cu evolutia tehnologica.

Au aparut aplicatii si jocuri care fac procesul de invatare mai distractiv pentru cei mici. Codie este o noua jucarie lansata pe Indiegogo care are ca scop invatarea copiilor programare. Aceasta este o jucarie cu o roata care vine insotita de o aplicatie cu care copilul poate controla jucaria ca si cum ar programa-o.

CITESTE SI:  In ce situatii va opri Blizzard partidele jocului Overwatch

Cu toate acestea, cel mic nu va trebui sa scrie nicio linie de cod. Aplicatia Codie este vizuala si se va baza pe elemente drag and drop pentru a invata copiii conceptul de programare.

Jucaria Codie nu este ceva inedit. Cu toate acestea, creatorii jucariei Codie cred ca jocul se va diferentia de celelalte concepte datorita limbajului de programare care nu necesita timp pentru compilare. Schimbarile in programare pe care copilul le va face se vor reflecta instantaneu in jucarie, iar acesta este un lucru bun pentru ca se stie faptul ca, in general, copiii nu au rabdare.

CITESTE SI:  Tim Cook: Programarea software este mai importanta decat limba engleza

Compania a reusit sa adune pe Indiegogo jumatate din suma de 70 000 de dolari de care are nevoie.