fbpx
Clientii Visa vor putea cumpara produse cu aceasta moneda virtuala

Clientii Visa vor putea cumpara produse cu aceasta moneda virtuala

Conform companiei financiare Visa, aceasta va permite plati printr-o moneda virtuala. Dar nu e vorba despre Bitcoin, pentru ca criptomoneda Bitcoin e prea fluctuanta. Platile vor fi permise fara a converti fondurile crypto in bani traditionali.

Visa adopta monedele virtuale. Compania financiara efectueaza un test pilot in care tranzactiile din retea pentru produse pot fi realizate cu USD Coin (USDc).

Aceasta companie lucreaza cu platforma de plati si de criptomonede Crypto.com la acest proiect pe care intentioneaza sa-l extinda si altor parteneri mai tarziu in acest an.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google a fost amendata cu 2,7 miliarde de dolari de Uniunea Europeana

USDc e un stablecoin care e conectat la pretul unui dolar american. Asta inseamna ca valoarea sa nu va fluctua precum alte criptomonede, fiind astfel o optiune viabila pentru platile pentru produse.

Aceasta masura probabil va eficientiza procesul de plata pentru produse. Pana acum, cumpararea unui produs cu un card Visa Crypto.com necesita convertirea monedei virtuale in bani traditionali.

CITESTE SI:  Ce bursa de monede virtuale va lansa Line si cand

Un portofel cripto transfera banii traditionali catre un cont bancar, iar acele fonduri sunt transferate la Visa pana la sfarsitul zilei pentru definitivarea tranzactiei.

Acest proces creste costul si complexitatea facilitarii platilor crypto, dupa cum remarca Reuters. Stabilirea tranzactiilor cu USDc, nu pe blockchain-ul Ethereum, elimina necesitatea de a converti fondurile in bani traditionali.

CITESTE SI:  La implinirea celor 40 de ani de existenta a Microsoft, Bill Gates a trimis angajatilor un email

Pe langa Visa, si firmele financiare Mastercard si PayPal adopta monede virtuale. De asemena, o multime de comercianti permit si plati cu criptomonede pentru produsele lor.

De saptamana trecuta, consumatorii americani au putut cumpara o masina electrica Tesla cu Bitcoin. Ce parere ai despre faptul ca compania financiara Visa va permite plati cu monede virtuale pentru produse? Crezi ca criptomonedele sunt viitorul?