fbpx
Cipurile Qualcomm vor propulsa noi difuzoare smart. Vezi cu ce se vor diferentia acestea

Cipurile Qualcomm vor propulsa noi difuzoare smart. Vezi cu ce se vor diferentia acestea

Qualcomm a prezentat astazi la conferinta sa de la Shenzhen o noua Platforma Audio Smart pentru a-i ajuta pe producatori sa accelereze dezvoltarea si comercializarea de difuzoare smart conectate.

Nu ar fi o afirmatie falsa daca am spune ca Amazon Echo a imbogatit piata difuzoarelor smart. Companii precum Google si Apple au lansat propriile lor difuzoare smart dupa ce au vazut succesul mare pe care Amazon l-a avut cu dispozitivele sale Echo.

Qualcomm vrea acum sa ofere caramizile necesare de care producatorii sunt interesati pentru fabricarea unor astfel de produse, dar care nu vor sa inceapa de la zero.

CITESTE SI:  Ce pret oficial au castile wireless OnePlus Buds

Qualcomm a prezentat un design “smart audio” de referinta care integreaza un difuzor, un microfon si tehnologia de recunoastere vocala pe care producatorii le pot folosi daca vor sa-si produca propriile difuzoare smart.

Designul de referinta al Qualcomm are, de asemenea, suport pentru Amazon Alexa si Google Assistant, ceea ce le va permite producatorilor sa integreze asistentii vocali in produsele lor.

CITESTE SI:  Cum ar putea primi Qualcomm o participatie din actiunile companiei Xiaomi

Noua platforma este o solutie flexibila care ofera doua optiuni de cipuri Qualcomm care se bazeaza pe cipurile Qualcomm APQ8009 si Qualcomm APQ8018. Tehnologia audio multi-room AIIPlay este suportata de asemenea, ceea ce inseamna ca aceste difuzoare pot fi usor configurate pentru a reda muzica sincronizata in mai multe camere.

Solutiile Wi-Fi si Bluetooth de inalta performanta vor fi suportate de asemenea de aceste dispozitive, setul flexibil de optiuni includ o varietate de cipuri Wi-Fi 802.11b/g/n/ac dual-band cu MIMO 1×1 si 2×2, Bluetooth 4.0 si Bluetooth Low Energy.

CITESTE SI:  Cat e de usor de reparat noul Mac Pro al Apple

Va trece ceva vreme pana ce dispozitivele de consum, care se bazeaza pe platforma si pe cipul producatorului american de cipuri, vor fi lansate, dar cel putin ne putem astepta acum ca piata difuzoarelor smart va deveni mult mai aglomerata decat este deja.