fbpx

Cipul A11 Bionic al Apple este la fel de puternic ca laptopul MacBook Pro de 13 inci, se pare

Cipul A11 Bionic al Apple este la fel de puternic ca si laptopul MacBook Pro de 13 inci, se pare

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt echipate cu un procesor A11 Bionic cu 6 nuclee, iar Apple spune ca acesta vine cu cateva imbunatatiri fata de cipul A10 din iPhone 7. Cipul A11 Bionic al Apple are doua nuclee pentru performanta si 4 nuclee pentru eficienta.

Tehnologia mobila a parcurs un drum lung, iar in ziua de azi exista telefoane care integreaza procesoare deca-core, adica cu 10 nuclee. Acestea fiind spuse, acesta este motivul pentru care nu este chiar o surpriza sa aflam ca smartphone-urile noastre din ziua de azi ar putea fi la fel de puternice ca laptopurile, cel putin asa pare sa fie in cazul noilor iPhone-uri ale Apple.

CITESTE SI:  Cum poti vedea cat timp petreci pe Facebook pe zi

Cu noile smartphone-uri iPhone 8, 8 Plus si iPhone X, Apple a prezentat un nou cip A11 Bionic care, pentru prima data in istoria cipurilor din seria A ale Apple, va veni cu 6 nuclee, spre deosebire de A10 Fusion care are 4 nuclee si procesoarele dual-core din modelele anterioare ale iPhone-ului.

De asemenea, Geekbench a dezvaluit recent ca A11 Bionic al Apple pare sa fie la egalitate, in ceea ce priveste performanta, cu cele mai noi modele de laptopuri MacBook Pro de 13 inci.

CITESTE SI:  Cu ce companii ar putea colabora Verizon pentru un serviciu TV 5G

Potrivit scorurilor de pe Geekbench, A11 Bionic al Apple avea un scor mediu single-core de 4169 care nu numai ca le invinge pe anterioarele cipuri A10 si A10X, dar este si cam la egalitate cu laptopul MacBook Pro de 13 inci care a obtinut un scor de 4592 in testele single-core.

Practic, aceasta nu este prima data cand vedem cum cipurile mobile ale Apple incep sa fie la fel de puternice ca laptopurile lor Macbook, iar asa a fost cazul si cu A10 Fusion de anul trecut.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 se afla acum pe primul loc in topul DxOMark pentru camerele de smartphone-uri

Ei bine, ar putea exista unii care s-ar putea indoi de veridicitatea acestor teste, avand in vedere ca testele benchmark pentru cipul A11 Bionic pot fi falsificate, dar MacRumors a vorbit intre timp cu John Poole de la Geekbench care crede ca testele benchmark pentru A11 Bionic sunt reale, asa ca ramane de vazut daca acestea sunt reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *