fbpx
Cipul A10 Fusion al lui iPhone 7 este mai rapid decat MacBook Air

Cipul A10 Fusion al lui iPhone 7 este mai rapid decat MacBook Air

Majoritatea imbunatatirilor lui iPhone 7 sunt in interior, multumita noului cip A10 Fusion care este un cip quad-core versus iPhone 6s care inca are un cip dual-core.

Dupa cum am vazut in benchmarkurile AnTuTu, cipul A10 Fusion rapid de pe iPhone 7 a condus in mod nesurprinzator la scoruri foarte mari care au spulberat competitia.

Cu toate acestea, se pare ca asta nu e tot. Dupa cum a fost precizat de John Gruber (via MacRumours), performanta lui iPhone 7 cu cipul rapid A10 Fusion de pe Geekbench a dezvaluit niste scoruri single si multi-core foarte impresionante care nu numai ca au depasit telefoanele rivale, dar chiar si propriile produse ale Apple, cum ar fi laptopurile MacBook Air.

CITESTE SI:  Ce pret redus are smartphone-ul de jocuri ASUS ROG Phone 2

Exista aceasta conceptie ca daca poate din cauza ca sunt mai mici si pentru ca nu pot efectua anumite lucruri smartphone-urile nu sunt la fel de rapide ca laptopurile si pana la un anumit punct acest lucru este adevarat pentru anumite modele.

CITESTE SI:  Aspectul dezamagitor la noul iPhone SE al Apple, conform zvonurilor

Cu toate acestea, potrivit Gruber, acesta mentioneaza ca iPhone 7 cu cipul rapid A10 Fusion a cam depasit fiecare MacBook Air pe care Apple l-a lansat, atat in performanta single, cat si multi-core, cu exceptia lui MacBook Air din 2015 pe care il ajunge la limita.

Un tweet de Matt Mariska a dezvaluit de asemenea ca iPhone 7 cu A10 Fusion a reusit sa invinga modelul de 6500 de dolari al lui MacBook Pro din 2013 in performanta single-thread.

CITESTE SI:  Pana si cel mai ieftin procesor Intel Core 10th Gen va fi capabil de asta

Desi este evident ca iPhone-ul cu A10 Fusion nu va inlocui prea curand MacBook-urile, acest lucru arata cat de mult a evoluat Apple in dezvoltarea cipurilor sale ARM din seria A.

Cine stie, daca o tine tot asa, acele zvonuri despre un Mac bazat pe ARM ar putea deveni realitate, iar acest lucru ar putea fi bine justificat.