fbpx

Cine va reevalua decizia de suspendare a lui Donald Trump in conturile sale Facebook si Instagram

Cine va reevalua decizia de suspendare a lui Donald Trump in conturile sale Facebook si Instagram

Accesul lui Donald Trump la conturile sale de Facebook si de Instagram a fost suspendat in aceasta luna si chiar si pana in prezent. Compania Facebook din Statele Unite a decis ca cineva trebuie sa reevalueze aceasta decizie de suspendare a accesului lui Donald Trump la acele conturi. Deci acea decizie ar putea fi anulata.

Consiliul de supraveghere al companiei Facebook din Statele Unite va decide daca va restabili accesul lui Donald Trump la acea acele conturi de pe respectivele platforme.

CITESTE SI:  WhatsApp se deschide pentru businessuri cu cateva unelte create

Ambele platforme l-au suspendat pe fostul presedinte american din conturile sale timp de 24 de ore la inceputul acestei luni din cauza incalcarilor politicii in urma protestelor din Capitoliul SUA. Facebook a extins ulterior aceste interdictii cel putin pana la instaurarea lui Joe Biden.

“Credem ca decizia de suspendare a fostului presedinte este corecta, dar nu credem ca ar trebui sa evaluam noi acest lucru. Asa ca am pasat aceasta decizie catre cei de la @OversightBoard. In timpul examinarii, accesul fostului presedinte Donald Trump va ramane suspendat”, conform unui tweet de Facebook Newsroom.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul japonez Ikiru (1952)

Oficialii companiei FB din Statele Unite sustin ca suspendarea conturilor lui Donald Trump a fost corecta. Dar avand in vedere importanta deciziei, Consiliul de Supraveghere va trebui sa reanalizeze.

Donald Trump va continua sa fie suspendat in conturile sale de FB si Instagram pana cand consiliul va decide impotriva deciziei anterioare. “Indiferent daca credeti ca decizia a fost justificata sau nu, multi oameni nu apreciaza ideea ca companiile tehnologice sa fie in masura sa interzica lideri alesi. Multi cred ca companii private precum Facebook nu ar trebui sa decida astfel de lucruri. Suntem de acord”, a scris Nick Clegg, vicepresedintele afacerilor si comunicatiilor globale din cadrul companiei americane Facebook.

Facebook