fbpx

Cine de la Huawei a fost prins cu produse Apple

Cine de la Huawei a fost prins cu produse Apple

Ai crede ca directorii de top ai companiilor de tehnologie ar acorda o prioritate asupra utilizarii produselor proprii, in detrimentul celor ale rivalilor. Cu siguranta acestia se asigura ca sunt vazuti folosind produsele de la companiile lor, atunci cand merg la evenimente de presa. Dar asta nu inseamna ca acestia nu folosesc sau nu prefera produsele rivalilor in timpul lor liber, dupa cum este si cazul directoarei financiare a Huawei, Meng Wanzhou.

Aceasta se intampla sa fie directoarea financiara a Huawei Technologies. De asemenea, se intampla sa fie fiica fondatorului Huawei, asa ca compania este mai aproape de ea decat in cazul oricarui alt angajat.

CITESTE SI:  Cum veti putea folosi NFC pe noile iPhone-uri cand iOS nu functioneaza

Aceasta directoare financiara a avut in mare parte o prezenta discreta, dar a aparut in presa de pe tot globul atunci cand a fost retinuta la Vancouver, Canada, in luna decembrie a anului trecut pentru acuzatia ca a incalcat sanctiunile Statelor Unite asupra Iranului.

Arestarea directoarei financiare a cauzat tensiuni intre Statele Unite si China, deoarece Huawei sustine ca aceasta actiune a avut motivatii politice. In orice caz, o stire de Bloomberg dezvaluie ca Meng Wanzhou pare sa-i placa produsele Apple.

CITESTE SI:  De ce Apple e obligata sa plateasca 502 de milioane de dolari

Cand aceasta a fost luata in custodie la Vancouver, printre posesiunile sale se aflau produse Apple precum un iPhone 7 Plus, un iPad Pro si un MacBook Air. Si Huawei produce laptopuri si tablete, dar directoarea financiara nu le avea.

Dar avea un smartphone Porsche Design Huawei P20 cu ea in acel moment. Huawei isi pedepseste angajatii care nu-i folosesc produsele. Doi angajati au fost retrogradati recent dupa ce au trimis o urare de Anul Nou in numele companiei chineze, dar folosind un iPhone de la Apple. Avand in vedere ca directoarea financiara a fost arestata, probabil ca compania chineza va trece cu vederea faptul ca avea la ea produse Apple.