fbpx

Cine ar putea ajunge pentru prima data pe Luna in 2024, cu programul Artemis al NASA

Cine ar putea ajunge pentru prima data pe Luna in 2024, cu programul Artemis al NASA

Administratia lui Donald Trump solicita Congresului o suma suplimentara de 1,6 miliarde de dolari pentru a indeplini obiectivul ambitios de a trimite din nou astronauti pe Luna, pana cel tarziu in 2024, in cadrul unui program denumit “Artemis” al NASA.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a fost cel care a anuntat numele noului program. In iulie va avea loc cea de-a 50 aniversare a programului Apollo 11 care a dus astronauti pe suprafata lunara in 1969. Artemis, in mitologia greaca, era zeita vanatorii si a Lunii.

CITESTE SI:  Acest satelit NASA a ajuns in spatiu dupa ce antena avariata a sa a fost inlocuita

NASA are un plan solid de a duce oameni pe suprafata lunara din nou, iar agentia spatiala are un nume pentru acea misiune: Artemis. Misiunea aduce un omagiu misiunii Apollo 11, avand in vedere ca aniversarea de 50 de ani a acelei misiuni este in acest an.

De asemenea, acest lucru indica posibilitatea ca acest program va trimite prima femeie pe Luna. NASA a confirmat numele noului program pe social media. Cei care cunosc mitologia greaca stiu cine este Artemis (zeita Lunii) si ce legatura avea cu Apollo.

CITESTE SI:  Cum incearca guvernul SUA sa inteleaga coronavirusul Wuhan

Este un semn bun ca aceasta misiune va trimite probabil prima femeie pe suprafata lunara. Acest lucru ar fi fara indoiala istoric. “Biroul nostru de astronauti e foarte diversificat si cu o inalta calificare. Cred ca e foarte bine ca, la 50 de ani dupa Apollo, programul Artemis trimite urmatorul barbat si prima femeie pe Luna”, a declarat administratorul NASA.

CITESTE SI:  Unde si-a inchis Uber programul pentru masini fara sofer

Artemis a fost si zeita vanatorii, iar Orion a fost partenerul ei de vanatoare fidel. O mica “coincidenta” e ca nava spatiala multifunctionala pe care NASA o dezvolta acum se numeste Orion.

In prezent, programul Artemis al NASA isi propune sa marcheze o intoarcere a americanilor pe suprafata Lunii pana in 2024. Desigur, si pana acum planeaza suspiciunea ca americanii n-au pus niciodata piciorul pe Luna.