fbpx
Cine ar prefera ca TikTok sa fie interzisa decat sa fie vanduta in SUA

Cine ar prefera ca TikTok sa fie interzisa decat sa fie vanduta in SUA

Exista posibilitatea ca platforma TikTok va fi interzisa si inchisa in SUA, daca nu accepta sa fie vanduta unei companii din Statele Unite. Cu toate acestea, conform unei noi stiri, unii ar prefera mai degraba ca platforma sa fie inchisa decat vanduta in SUA.

Stirile anterioare indicau ca, daca TikTok doreste sa continue sa functioneze in Statele Unite si sa nu fie interzisa, ar trebui sa se vanda unei companii americane. In prezent, aplicatia e detinuta de compania chineza ByteDance, desi platforma are o baza de operatiuni in SUA.

CITESTE SI:  China este ingrijorata ca Pokemon GO le-ar putea expune bazele militare

Cu toate acestea, guvernul din China nu pare prea incantat de ideea vanzarii. Conform unei noi stiri de la Reuters, sursele sale au indicat ca guvernul din China ar prefera ca aplicatia sa fie interzisa si inchisa in SUA, decat ca platforma sa fie vanduta unei companii americane.

Stirea sustine ca, fiind de acord cu acea vanzare, China si ByteDance ar transmite faptul ca sunt inferioare SUA. Intre timp, ByteDance a respins stirea si a precizat ca guvernul din China nu i-a sugerat niciodata sa inchida TikTok in Statele Unite sau pe orice alta piata.

CITESTE SI:  Aplicatia fitness acum si mai utila pentru pasionatii de sport si de sanatate

China a venit recent cu noi reguli cu care n-ar mai fi posibil ca platforma TikTok sa fie vanduta, acele reguli indicand ca exportul de tehnologie chineza ar trebui sa aiba aprobarea expresa a guvernului din China.

In acest caz, e posibil ca guvernul din China va aplica aceste reguli pentru a preveni ca platforma sa fie vanduta in SUA. Cu toate acestea, partea pozitiva pentru utilizatorii TikTok americani e ca o stire recenta sustine ca compania se afla in discutii cu guvernul american cu privire la anularea vanzarii si ajungerea la un fel de rezolutie.

CITESTE SI:  In ce conditii s-ar putea lansa moneda virtuala Libra a Facebook

Acest lucru ar implica restructurarea platformei TikTok pentru a nu mai parea un risc la adresa securitatii nationale in SUA. Ce parere ai despre faptul ca China n-ar dori ca TikTok sa fie vanduta unei companii americane?