fbpx

CIA planuieste, se pare, un atac cibernetic impotriva Rusiei

CIA planuieste, se pare, un atac cibernetic impotriva Rusiei

Administratia Obama si CIA-ul se pregatesc sa lanseze un atac cibernetic impotriva Rusiei, din cauza unui presupus atac din Rusia in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Actuali si fosti oficiali care cunosc situatia spun ca CIA-ului i s-a cerut sa ofere optiuni Casei Albe pentru o operatiune cibernetica menita sa-l jeneze pe conducatorul de la Kremlin.

Statele Unite a condamnat recent Rusia, acuzand-o ca a lansat atacuri cibernetice pentru a zdruncina viitoarele alegeri prezidentiale.

O noua stire sustine ca tara planuieste acum sa raspunda in aceeasi maniera. CIA-ul se pregateste, se pare, sa lanseze un atac cibernetic impotriva Rusiei.

CITESTE SI:  VIDEO: Cand vrea sa lanseze General Motors o masina complet autonoma

Asemenea actiuni niciodata nu sunt cu adevarat dezvaluite in media, asa ca cel mai bine ar fi sa tratati aceste informatii cu precautie.

NBC News titreaza ca a auzit din cateva surse ca Casa Alba a cerut CIA-ului sa vina cu mai multe optiuni cibernetice de atacuri impotriva Rusiei dintre care sa poata alege.

CITESTE SI:  Edge va ramane intotdeauna browserul implicit pe Windows 10 S

Sursele nu au intrat in detalii in legatura cu ce ar putea fi aceste optiuni de atac, dar stirea mentioneaza ca agentia americana CIA are deja multe documente care-l pot expune de presedintele din Rusia, Vladimir Putin.

Cativa agenti CIA sunt mentionati in raport. Se spune ca Casa Alba a lucrat cu CIA-ul de mai multe ori in trecut pentru a lua in considerare optiuni similare, dar guvernul a renuntat intotdeauna la atacuri cibernetice.

CITESTE SI:  Google Chrome va incepe sa blocheze reclamele enervante in 2018

Autoritatea de a da startul unei asemenea operatiuni ii apartine presedintelui si chiar daca va da unda verde la un moment dat, este putin probabil ca vom auzi vreodata despre asta.

Nu este vorba ca Rusia nu s-ar gandi la posibilitatea ca Statele Unite isi va lua revansa si ca s-ar putea pregati pentru o astfel de actiune. Un lucru de care putem fi siguri este ca de aceasta lupta nu va sti lumea.