fbpx
China va permite testarea masinilor fara sofer pe drumurile sale publice

China va permite testarea masinilor fara sofer pe drumurile sale publice

China isi pregateste drumurile publice pentru masinile fara sofer. Comisia de Transport Municipal din Beijing a oferit o declaratie spunand ca, pe anumite drumuri si in anumite conditii, companiile inregistrate in China isi vor putea testa masinile lor fara sofer.

Cu scopul de a ajuta masinile fara sofer sa devina suficient de sigure pentru a fi utilizate de oameni, trebuie sa fie efectuata foarte multa testare pentru a se asigura ca aceste autoturisme se pot descurca si ca se pot adapta si pot reactiona la tot felul de situatii care ar putea aparea pe sosele, mai ales cand oamenii se afla la volan in celelalte masini.

CITESTE SI:  Ce pret are noul smartphone pliabil al Huawei

Vestea buna este ca producatorii de autoturisme au acum drumuri noi pe care isi pot testa autoturismele. China a anuntat recent ca va permite acum masinilor fara sofer sa fie testate pe drumurile publice.

Nu pe toate drumurile publice, ci numai pe anumite drumuri si in anumite conditii despre care credem ca sunt destul de rezonabile pentru o testare. Inainte de asta, China a interzis masinile fara sofer pe autostrazile sale pana ce noi reglementari sunt create si aprobate.

CITESTE SI:  In viitor, masinile din Statele Unite vor vorbi intre ele

Cu aceste reglementari nou anuntate, companiile din China vor putea sa solicite permisiunea temporara de a-si testa autoturismele fara sofer pe strazi aprobate. Unele dintre cerinte includ, de asemenea, asigurarea de raspundere civila pentru accidentele rutiere in China.

De asemenea, trebuie sa existe tot timpul un om la volan care sa preia controlul in cazul in care ceva nu merge cum trebuie. China nu este prima tara care permite masinilor fara sofer sa fie testate pe drumurile sale publice, dar prin alaturarea la lista in crestere a tarilor care permit aceasta practica, pot fi stranse date si informatii mai pretioase pentru a contribui la imbunatatirea tehnologiei pana la un punct in care aceasta va fi suficient de sigura pentru uzul public.