fbpx

China va lansa propriul parc pentru realitate virtuala

China va lansa propriul parc de realitate virtuala

Robotii uriasi si castelele viitorului se ridica din pante luxuriante de munte, la periferia orasului Guiyang, capitala uneia dintre cele mai sarace provincii din China. Bun gasit la primul parc tematic pentru realitate virtuala din China care doreste sa profite de popularitatea realitatii virtuale.

Datorita naturii captivante a realitatii virtuale (VR), in cazul careia va puteti pune o casca si uneori casti de sunet care practic blocheaza lumea din jurul vostru, uneori acest lucru se poate simti ca o experienta oarecum privata.

CITESTE SI:  Compania Lytro se inchide, iar angajatii se indreapta catre Google

Totusi, in China, se pare ca se opteaza pentru ceva diferit prin lansarea unui parc tematic pentru realitate virtuala. Parcul de 1.335.462 de metri patrati se va deschide in provincia Guizhou, unde se asteapta vor fi gazduite 35 de atractii in realitate virtuala.

Aceste atractii variaza de la shootere, rollercoastere, precum si “tururi” virtuale cu extraterestrii din atractiile mai pitoresti din regiune. Denumit Oriental Science Fiction Valley, se spune ca proiectul din China va costa 1,5 miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Ce jocuri care se conformeaza Chinei au lansat unele companii chineze

Vorbind pentru Reuters, directorul parcului de distractii, Chen Jianli, a declarat: “Dupa deschiderea atractiei noastre, se va schimba intreaga structura turistica a provinciei Guizhou, precum si sud-vestul Chinei. Aceasta este o atractie inovatoare, pentru ca este diferita”.

Stirea mai spune ca parcul tematic din China incearca sa atraga cateva nume mari din tehnologie, cum ar fi Apple, desi Apple pare sa fie mai interesata de realitatea augmentata, asa ca nu suntem siguri cum ar putea contribui compania. O parte din parcul tematic va fi lansata in februarie 2018, dar ramane de vazut daca va avea sau nu succes, sau daca va fi o simpla noutate.