China s-ar putea sa nu blocheze toate VPN-urile, la urma urmei

China s-ar putea sa nu blocheze toate VPN-urile, la urma urmei

Mai devreme in aceasta saptamana, Bloomberg a spus ca guvernul din China le va cere furnizorilor de internet sa blocheze accesul utilizatorilor la VPN-uri personale. Cu toate acestea, o noua stire publicata azi pe site-ul de stiri detinut de stat al Chinei, thepaper.cn pare sa se contrazica cu prima stire. Declaratia Ministerului Industriei si Tehnologiei Informatiei spune ca VPN-urilor “autorizate” li se va permite sa opereze businessuri ca in mod obisnuit.

CITESTE SI:  iPhone 8 ar putea fi primul smartphone cu 512GB spatiu de stocare

Internetul din China este puternic reglementat. Restrictiile pe care guvernul le-a adoptat sunt numite drept “Marele Firewall al Chinei”. S-a dezvaluit in aceasta saptamana ca China are de gand sa interzica toate VPN-urile (retele virtuale private) in luna februarie a anului urmator, cel tarziu.

Un minister al tarii a oferit acum niste clarificari cu privire la ce presupune interdictia. Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei al Chinei a spus intr-o declaratie ca operatorii de retele virtuale private care au primit permisiunea nu vor fi blocati .

CITESTE SI:  De ce TSMC si-a oprit temporar productia si care sunt urmarile

Nici companiile locale si internationale care se bazeaza pe VPN-uri nu vor afectate. Ministerul a spus ca majoritatea utilizatori vor fi de asemenea in siguranta fata de blocare.

Ministerul spune ca blocarea se aplica numai retelelor virtuale private neaprobate, dar acesta nu ofera o deosebire dintre furnizorii aprobati si neaprobati de VPN-uri. Desi inca ramane un pic de incertitudine, tara spune in mod clar ca miscarea sa recenta impotriva VPN-urilor este departe de blocarea totala care a fost raportata in media.

CITESTE SI:  Se pare ca Intel renunta sa mai concureze cu Raspberry Pi

Companiile care opereaza in tara ar fi fara indoiala cele mai ingrijorate, avand in vedere ca devine dificil pentru ele sa-si opereze afacerile fara sa aiba acces nerestrictionat la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *