China s-ar putea sa nu blocheze toate VPN-urile, la urma urmei

China s-ar putea sa nu blocheze toate VPN-urile, la urma urmei

Mai devreme in aceasta saptamana, Bloomberg a spus ca guvernul din China le va cere furnizorilor de internet sa blocheze accesul utilizatorilor la VPN-uri personale. Cu toate acestea, o noua stire publicata azi pe site-ul de stiri detinut de stat al Chinei, thepaper.cn pare sa se contrazica cu prima stire. Declaratia Ministerului Industriei si Tehnologiei Informatiei spune ca VPN-urilor “autorizate” li se va permite sa opereze businessuri ca in mod obisnuit.

CITESTE SI:  Cat de grav s-a imbolnavit un tanar din China care si-a vandut rinichiul pentru un iPhone

Internetul din China este puternic reglementat. Restrictiile pe care guvernul le-a adoptat sunt numite drept “Marele Firewall al Chinei”. S-a dezvaluit in aceasta saptamana ca China are de gand sa interzica toate VPN-urile (retele virtuale private) in luna februarie a anului urmator, cel tarziu.

Un minister al tarii a oferit acum niste clarificari cu privire la ce presupune interdictia. Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei al Chinei a spus intr-o declaratie ca operatorii de retele virtuale private care au primit permisiunea nu vor fi blocati .

CITESTE SI:  Procesoarele carei companii sunt sigure fata de vulnerabilitatea ZombieLoad

Nici companiile locale si internationale care se bazeaza pe VPN-uri nu vor afectate. Ministerul a spus ca majoritatea utilizatori vor fi de asemenea in siguranta fata de blocare.

Ministerul spune ca blocarea se aplica numai retelelor virtuale private neaprobate, dar acesta nu ofera o deosebire dintre furnizorii aprobati si neaprobati de VPN-uri. Desi inca ramane un pic de incertitudine, tara spune in mod clar ca miscarea sa recenta impotriva VPN-urilor este departe de blocarea totala care a fost raportata in media.

CITESTE SI:  Essential a lui Andy Rubin vrea sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a vindeca dependenta de smartphone

Companiile care opereaza in tara ar fi fara indoiala cele mai ingrijorate, avand in vedere ca devine dificil pentru ele sa-si opereze afacerile fara sa aiba acces nerestrictionat la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *